Každý kúsok tohto jemného dezertu v ústach sa priamo topí ako snehová vločka. Úžasná tvarohová chuť robia tortu neodolateľnou. Je neuveriteľne ľahká a svieža. Zamilujete si ju hneď po prvom vyskúšaní. Príprava je veľmi rýchla a nenáročná. Zvládne ju úplne každý behom chvíľky!
ingrediencie
– 120 g hladkej múky
– 4 vajcia
– 120 cukru
– 1 vanilkový cukor
– 1 prášok do pečiva
– Štipka soli
– Kakao na posypanie
krém
– 250 g tvarohu
– 120 g cukru
– 250 ml smotany
– 1 vanilkový cukor
postup
1) Vyšľahajte si vajcia s cukrom.
2) Múku, vanilkový cukor, prášok do pečiva a štipku soli si premiešajte zvlášť. Potom postupne pridávajte k pene z vajec a cukru.
3) Plech s veľkosťou 20 × 30 si vyložte papierom na pečenie a trochu pomažte olejom.
4) Korpus pečieme 10 minút na 200 stupňov.
5) Teraz si pripravte krém. Zmiešajte všetok cukor s tvarohom. Potom si vyšľahajte zvlášť smotanu. Pridajte smotanu k tvarohovej zmesi.
6) Teraz si cesto prekrojte na polovicu. Môžete sa zbaviť nevzhľadných okrajov.
7) Na jeden piškótový plát naneste vrstvu krému. Priklopte druhým plátom.
8) Navrstvite zvyšok krému a nožom uhlaďte. Zasypte kakaom.