Tieto praktické rady by mali vedieť všetci rodičia. Vďaka nim z vaších detí vyrastú úspešní a bohatí ľudia

Denis Johnson vyrastala v chudobnej rodine, v 17-tke porodila svoje prvé dieťa, v 21-tke sa ocitla na ulici a v 23-ke si zarobila svoj prvý milión. Teraz je úspešnou matkou piatich detí, cestuje po celom svete a delí sa o svoje princípy na výchovu detí.

секреты воспитания

 

Tajomstvá výchovy

  1. Žiadne mobilné telefóny!

Každý vie, že žiadne moderné dieťa si nevie svoj život predstaviť bez tabletov, počítačov a mobilných telefónov. Tieto zariadenia naučia človeka nenaplánovať si svoj voľný čas a televízia im neukáže tie najvhodnejšie modely výchovy. Preto deti Denis Johnesovej dostali svoje prvé telefóny keď mali 16 rokov, no televízor sa u nich nenachádza ani dnes.

 

  1. Správne ciele – od kolísky!

Je takmer pravidlom, že každý druhý z rodičov vychováva svoje deti s myšlienkou: možno budete mať šťastie! Deťom je potrebné už od ranného detstva stanoviť priority na dosiahnutie svojich cieľov. Ak svoje dieťa pošlete na týždeň dobrovoľne pracovať do útulku pre bezdomovcov bez koruny vo vrecku, výsledok sa dostaví ihneď: po týždni sa vráti späť s veľkou túžbou učiť sa a dosiahnuť svoje ciele.

 

  1. Nie všetky rozprávky sú vhodné pre deti

Vidíme kreslený film: lenivý, nezbedný, samoľúby muž sa raduje tomu, ako sa šikovne vtiera druhým do pozornosti. Chcú rodičia, aby im z ich syna vyrástol takýto človek, alebo aby si ich dcéra našla takého muža? Odpoveď určite poznáte.

  1. Šetriť – neplytvať

Existuje nepísané pravidlo, ktoré využíva mnoho rodičov v Amerike: našetri si 10 dolárov a ja ti dám ďalších 10.

Keď sa nazbiera požadovaná suma peňazí, kúpte za ne dieťaťu len tie veci, ktoré mu umožňujú vyvíjať sa a napredovať! Bicykel, knihu či hudobný nástroj. Nemali by ste im kupovať niečo, čo nebudú používať a bude to zbytočne zaberať priestor. Je potrebné ich naučiť, že peniaze si môžu zarobiť, nasporiť alebo investovať.

  1. Viac dáte, viac dostanete!

Najdôležitejšia vec – naučiť dieťa aby si vážilo ostatných. Aj v Biblií sa spomína, že je potrebné niekomu venovať 10%. Denisine deti dajú 10% z každého zarobeného dolára sirotám. Zároveň 25% im zostáva na voľný čas a zábavu. Zvyšok ide do pokladne na šťastnú budúcnosť a realizáciu svojich snov.

 

  1. Rodičia, nie bankomat

Najhoršie je, že rodičia to robia nasledovne: tvrdo zarábajú peniaze, aby dali svojim deťom všetko to, čo im v detstve chýbalo. Deti však vyrastú, dostanú sa do reálneho sveta, v ktorom si už nemôžu dovoliť žiť týmto spôsobom. Denis radí, aby ste dali dieťaťu peniaze na obuv a 4 páry nohavíc. Ak chcú niečo viac, musia počkať na výpredaje alebo si na to zarobiť. Samozrejme, že dieťa by malo mať všetko potrebné k životu, ale ten zvyšok, čo si želajú, by si mali zabezpečiť samostatne.

 

  1. Mám rád svoju prácu

Keď deti neustále počúvajú, že váš šéf je prasa, kolegovia idioti a práca nepríjemná, potom si z toho vezmú niečo aj pre seba. „Tieto deti nebudú chcieť pracovať alebo začať s podnikaním.“, tvrdí Denis Johnson. Deti v jej rodine začínajú s ľahkou prácou v domácnosti už od 3 rokov. Takto si „platia“ za svoje ubytovanie a stravu. Koniec koncov, v živote nie je nič zadarmo.

 

Čím skôr začnete tieto pravidlá uplatňovať aj u vašich detí, tým lepšie pre nich.

zdroj: takprosto.cc

Chod hore