15 vecí, ktoré môžu zachrániť život vašej rodiny. Je lepšie to vedieť skôr

 

V súčasnej dobe existuje množstvo zariadení a pomôcok, ktoré nám uľahčujú život. To je niečo, na čo sme sa zamerali – na každodenný život. Ale čo ak je niečo, čo sa vymyká z tohto rámca?

Je to to, na čo by sme za normálnych situácií vôbec nemysleli – lúpež, oheň, nezvestné dieťa. Niektoré veci, ktoré môžu zachrániť váš život v niektorých situáciách, sa možno u vás nájdu, ale sú aj také, o ktorých ani netušíte.

15 vecí, ktoré môžu zachrániť život

  1. Baterka

Väčšina z nás má doma baterku. Je to veľmi užitočný predmet, napríklad, keď nám doma vypadne elektrina. Problém je v tom, že málokto vie kde sa nachádza a v akom stave sú batérie. Položte baterku aj a s náhradnými batériami na také miesto, kde ju ihneď nájdete.

svietidlo  
  1. Rádio

V prípade katastrofy, kedy nebudú fungovať telefónne linky, je dobré mať doma rádio na batérie. To bude jediná vec, ktorá vás spojí s vonkajším svetom a dozviete sa novinky. V každom prípade, nachystajte si rádio, náhradné batérie, balenú vodu, potraviny, oblečenie a ďalšie nevyhnutnosti.

rádio  
  1. Bezpečnostná signalizácia

Vďaka alarmu bude váš domov v bezpečí. Jedine, čo budete musieť urobiť, je zadať kód pri vstupe a výstupe. Celé okolie bude počuť, že sa k vám dobýja nezvaný hosť a ihneď príde aj polícia. V súčasnej dobe existuje množstvo rôznych bezpečnostných systémov, kde je inštalácia veľmi jednoduchá a nie sú ani drahé.

signalizácia

  1. Detektor dymu

Detektor dymu by mal byť v každej domácnosti. Je jednoduchý na inštaláciu a nevyžaduje si žiadne špeciálne zručnosti potrebné na obsluhu. Všetko, čo musíte urobiť, je občas vymeniť batérie. Detektor dymu zachránil už mnoho životov. Myslíte si, že sa zobudíte, keď začne u vás horieť? Šance sú minimálne. Nainštalujte si detektor na každom poschodí a občas skontrolujte, či funguje.

dymový detektor  
  1. Časovač

Na trhu existuje veľa časovačov. U tých najjednoduchších stačí zadať čas zapnutia a vypnutia a vložiť zariadenie do zásuvky. Pripojené zariadenie tak bude fungovať len niekoľko hodín. Pokročilejšie modely možno nainštalovať na sporák. Po určitej dobe ho časovač automaticky vypne. Takéto zariadenie je veľmi užitočné, napríklad, ak ste zabudli vypnúť sporák. Sú užitočné aj v domoch, kde žijú starší ľudia.

časomerač  
  1. Ochrana zásuvky

Tieto klobúčiky existujú už dlho, ale stále majú svoje miesto v domácnostiach. Doma máme množstvo elektrických zásuvok a zvedavé deti, ktoré chcú všetko vyskúšať.   Takouto ochranou do zásuvky, uchránite svoje dieťa pred vážnym zranením.

zátky pre predajne  
  1. Pevná linka

Môže sa vám to zdať staromódne, keďže všetci už používajú mobilné telefóny. Ale majte na pamäti, že mobil je oveľa citlivejší a náchylnejší na poruchu než pevná linka. Dokonca nemusí fungovať, keď je vonku nepriaznivé počasie. Bez pevnej linky môžete zostať izolovaní od ostatného sveta a nebudete si môcť zavolať rýchlu záchrannú pomoc.

pevnej telefónnej  
  1. GPS navigácia

GPS navigácia – nové slovo pri bezpečnosti dieťaťa. Od tých čias, čo prestali byť tak drahé, začali ich vo veľkom využívať rodičia. S týmto zariadením môžu vedieť, kde sa práve nachádza ich dieťa. Tak sa dozvedia, že ich dieťa je v poriadku. Stačí na batoh alebo bundu pripnúť malý detektor a budete vedieť, či vaše dieťa je v škole, alebo v bezpečí.

GPS navigátor  
  1. Video monitorovací systém

So súčasnou úrovňou technologického pokroku, kamerové systémy už dávno prestali byť výsadou bohatých ľudí. Kamery sú lacnejšie a inštalácia jednoduchá. Video monitorovací systém je skvelý spôsob, čo sa deje okolo vášho domu. Samotná prítomnosť kamery môže odradiť zlodeja.

  

CCTV  
  1. Videodomofón

Žijete sama, alebo nechcete, aby vaše deti otvárali dvere cudzím ľuďom? Tak potom je videodomofón ideálny pre vás. S ním môžete vidieť každého, kto sa nachádza za vašimi dvermi. Takto ochránite seba aj svoju rodinu pred zlodejmi a šarlatánmi, ktorí čakajú len na to, kedy otvoríte dvere.

videotelefón  
  1. Detský lokátor

Detský lokátor je najnovší trend, ktorý umožňuje sledovať deti, najmä v preplnených miestnostiach. Určite ste už boli s deťmi v zábavnom parku a snažili ste sa nestratiť dieťa zo svojho pohľadu. Bolo to veľmi ťažké, pretože dieťa všade chce ísť, všade vyliezť, všetko vyskúšať.  V takejto situácii nejeden rodič je ako na tŕní.

Tento malý prístroj sa skladá z dvoch častí – jednu pripnete na dieťa a druhú si ponecháte pri sebe. Keď stačíte tlačidlo, začne to vydávať zvláštny zvuk a dovedie vás to k dieťaťu.

dieťa lokátor  
  1. Magnetický dverový alarm

Magnetický dverový alarm je určený pre tých, ktorí nechcú inštalovať kamerový systém, alebo pre tých, ktorí sa chcú ešte viac ochrániť. Ak niekto otvorí dvere, aktivuje sa alarm a spustí hlasný zvuk. Dobrá poistka pre nežiaducich hostí.

alarm dvere  
  1. Detský monitor s bezdrôtovou kamerou s nočným videním

Všetci rodičia napínajú uši, či sa niečo nedeje keď ich dieťa nie je s nimi. Ale je tu detský monitor, ktorý vás upozorní, že vaše dieťa plače, alebo si vyžaduje vašu pozornosť. Nový typ monitoru vám umožní vidieť aj v tme. Tak sa môžete ubezpečiť, že je vaše dieťa v poriadku, prípadne sa dívať ako spí.

baby Monitor  
  1. Paralyzátor

Paralyzátor vám môže zachrániť život. Môže paralyzovať nepriateľa bez toho, aby mu spôsobil vážne zranenia. Vy a vaša rodina sa s ním budete cítiť bezpečnejšie, a to aj na ceste domov neskoro v noci. Vo väčšine krajín naň nepotrebujete oprávnenie. Taktiež môže slúžiť ako alternatíva chladnej zbrane.

taser  
  1. Rodičovská poistka

Rodičovská poistka sa používa na ochranu detí pred nevhodným obsahom na internete. Taktiež ňou môžete obmedziť hru na počítači. Blokovaním niektorých webových stránok a fórov, môžete ochrániť dieťa pre únoscami, ktorí sa snažia cez internet deti na niečo nalákať.

rodičovská kontrola  

Tu je stručný zoznam vecí, ktoré môžu zaistiť bezpečnosť vášho domova. Zvoľte najvhodnejšiu možnosť a využívajte ju, aby zabezpečila, že vás neprekvapí žiadna nepríjemná situácia.

Je lepšie sa takto zabezpečiť, ako potom plakať pre našu nedbanlivosť. S týmito zariadeniami môžete byť v bezpečí a pokojne spávať.

Zdieľajte tieto užitočné vedomosti so svojimi známymi, nech sa aj oni zamerajú na bezpečnosť svojej rodiny.

zdroj:takprosto.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “15 vecí, ktoré môžu zachrániť život vašej rodiny. Je lepšie to vedieť skôr”