Ak si chcete pripraviť niečo nezvyčajne a chutné, tento strúhaný koláč je to pravé riešenie. Vyrába sa s ríbezľovým džemom, ale vhodný je aj akýkoľvek iný, ktorý máte doma (v našom recepte je použitý jahodový).
Potrebujete:
- 2 vajcia
- 200g masla
- 500g pšeničnej múky
- 250g cukru
- 200g jahodového džemu
- 1/2 ČL vanilky
- 1 ČL prášku do pečiva
Postup
- Nechajte si maslo rozpustiť a počas tejto doby si preosejte múku s práškom do pečiva.
- Rozpustené maslo vylejte do hlbokej misky a primiešajte k nemu cukor, vajcia a vanilku.
- Pomaly pridávajte múku a vymieste cesto. Keď je hotové, rozdeľte ho na dve časti. Prvú časť vložte do mrazničky na 1 hodinu a druhú časť cesta si vyvaľkajte na požadovanú veľkosť . Vložte ho do vymastenej formy na pečenie a zakryte ho hrubou vrstvou džemu, približne 1 cm.
- Druhú časť cesta vyberte z mrazničky, nastrúhajte ho na strúhadle a posypte ním džem. Celý koláč vložte do rúry predhriatej na 200 stupňov po dobu 25 minút.
Hotový koláčik môžete posypať práškovým cukrom a servírovať. Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?