čerešňové želé – lepšie ako marmeláda a pripravené hneď na konzumáciu! Najzložitejším krokom pri príprave tejto pochúťky je vyberanie kôstok. Vyskúšajte a neoľutujete!
Potrebujete
- 1 kg čerešní
- 2 PL želatíny
- 700 g cukru
Postup
- čerešne si umyte a odstráňte kôstky. Cukor zmiešajte so želatínou a pridajte ich k višniam. Hrniec so všetkými ingredienciami položte na chladné miesto po dobu 12 hodín, aby višne pustili šťavu.
- Hrniec umiestnite na sporák s miernym plameňom. Priveďte k varu a za stáleho miešania varte ďalšie 3 minúty. Vzniknutú penu na povrchu odstráňte napríklad pomocou sušienok alebo akéhokoľvek pečiva – lahôdka!
- Hotové želé rozlejte do sterilizovaných nádob, zatvorte, prevráťte a zbaľte do utierky. Po 12 hodinách ich skladujte v chladničke alebo v pivnici.
Pri varení sa uvoľní väčšie množstvo peny, preto sa uistite, aby sa vám zmes nevyparila. Z tohto dôvodu by mal byť hrniec naplnený višňami do viac ako polovice jeho objemu. Z daného množstva ingrediencii si pripravíte približne želé do 3 pollitrových pohárov (výsledok závisí od veľkosti a šťavnatostí čerešní).
zdroj:svkusom.ro
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?