Dovolenka vás nečaká? Užite si to doma!

Leto je v plnom prúde a väčšina ľudí si balí kufre na dovolenku. Niektorí z nás ale už majú dovolenku buď za sebou, ale si proste nemôžu zobrať a ticho závidia svojmu okoliu, ktoré buď cestuje, alebo sa váľa na pláži. Ako si leto v práci spríjemniť?


Začnite tradične, ako keby ste na dovolenku išla a vydajte sa na nákupy. Letné oblečenie už je zľavnené, tak si môžete urobiť poriadne nákupný deň napr. s kamarátkou, ktorá je na tom podobne.

Chce to poriadne plavky

Pozrite sa do šatníku, čo tam všetko máte a začnite od plaviek. Pozrite sa, či máte nejaké v ktorých sa dobre pláva. Ak nie, kúpte si trendy farebné jednodielne plavky a naplánujte si cestu do plavárne. Že nemáte kedy? Vyskúšajte ráno pred prácou, v bazéne nikto nebude, skvelo si zaplávate, osviežite sa a celý deň v práci budete prekypovať energiou.
Aj sexy bikiny sa vám budú hodiť – na opaľovanie na balkóne po práci. Kľudne si nakúpte nejaký šialený mix, plavkové trendy volajú po kreativite a nie je problém mať úplne iný spodok než vršok, akokoľvek strakatý.
A tak môžete pokračovať, kúpte si letné víle šatky, nové sandále a šortky, proste čomu sa hrdlo ráči. A hlavne nezabudnite na nejakú peknú knižku, ktorú si budete pri opaľovaní čítať!

Relaxačný deň

Naplánujte si deň sama pre seba. Ráno si choďte zaplávať, doprajte si obľúbené jedlo k obedu a po práci si urobte osviežujúce mojito, nahoďte plavky, nakrémujte sa opaľovacím krémom a pusťte sa do opaľovania na záhrade alebo na balkóne. Na opaľovaní vám nevadí ani popracovná únava, v kľude zavrite očí a užívajte si voľný okamžik.
Navečer si doprajte poriadny relaxačný kúpeľ, v ktorom nesmie chýbať morská soľ. Nie len preto, že vám skvelo dokreslí morskú, dovolenkovú atmosféru, ale taktiež preto, že obsahuje horčík, draslík, sodík a jód a má na naše telo skvelé účinky. Utišuje, zmierňuje stres a taktiež slúži ako skvelý píling pre našu pokožku.
Pridajte medovku alebo levanduľu na ukľudnenie pokožky, prípadne obľúbené bylinky a olejčeky, ktoré doma nájdete. Po kúpeli nezabudnite na poriadnu masáž s hydratačným krémom, prípadne krémom na spevnenie pokožky, ktorý pôsobí ako prevencia proti celulitíde.


Športový deň

Po relaxačnom dni je skvelé pustiť sa do športového dňa. Ideálnou voľbou je napr. dohodnúť sa s priateľmi a zarezervovať si kurt na plážový volejbal. Behanie a váľania sa na piesku vám zdvihne náladu a na starosti pri tej makačke úplne zabudnete. A okrem toho, beach perfektne tvaruje brušné svaly, takže ak sa k nemu cez leto napr. 2x týždenne odhodláte, na jeseň si môžete kúpiť tesnú sexy halenku. Po športu určite s priateľmi ešte chvíľku poseďte a užite si vlahého letného večera.

Kultúrny deň

Na víkendové a voľné dni si nechajte kultúru podľa vášho výberu. Chybu neurobíte návštevou festivalu, mestských slávností alebo letného kina, ktorých je cez leto neskutočne veľa. Sledovať film alebo poslúchať hudbu na čerstvom vzduchu vás totiž úžasne nabije.
Netrápte sa tým, že potrebujete viac dovolenky. Využite naplno čas, ktorý vám ostáva a užívajte si zbytok leta plnými dúškami.

Chod hore