Keď prišiel o ženu, zostal sám. Potom však prišiel so skvelým nápadom…

Američan Keith Davison prežil v manželstve so svojou ženou dlhých a šťastných 66 rokov. Bohužiaľ, minulý rok v apríli zomrela na rakovinu a 94-ročný dôchodca zostal úplne sám.

Samozrejme, má aj deti, presnejšie tri, no sú už dospelé a zatiaľ sa im nepodarilo Keithovi obšťastniť život vnúčatkami. Rozhodol sa teda na svojom dvore vybudovať bazén, do ktorého by sa chodili kúpať všetky deti v susedstve.

Vďaka tomu už netrávi dni osamote a tak by sa zdalo, že si adoptoval deti zo susedných domov. Nie je to zážitok len pre samotné deti, ale aj pre neho. Hoci vie, že jeho milovaná manželka sa už nevráti, je rád, keď môže svojím konaním zlepšiť deň nejednému drobcovi.

Keith priznáva, že občas u neho boli chvíle, kedy bol radšej sám, no v poslednej dobe je takýchto hodín čoraz menej a menej. Na druhej strane je rád, ak môže sledovať deti ako sa bavia a vychutnávajú čas strávený v bazéne. Hoci je približne 10 m dlhý a 5 m široký, jeho “vnúčatám” to úplne stačí.

Je skvelé, že aj po takejto životnej situácii sa dokáže človek zamerať na niečo pozitívne a urobiť svet o niečo krajším…

 

 

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Keď prišiel o ženu, zostal sám. Potom však prišiel so skvelým nápadom…”