Dostali ste chuť na niečo mäsové, no nenašli ste ten správny recept? Ponúkame vám návod na skvelý obed z bravčovej panenky na smotane, ku ktorej sa hodí ako príloha sezónna tekvica, zemiaky ale aj ryža. Vďaka zelenej cibuľke dostane pokrm tú správnu arómu a pochutí si na tom celá vaša rodina!
Ingrediencie
- 2 kg bravčovej panenky
- 1 cibuľa
- Zelená cibuľka
- 75 ml šľahačky
- 100 g masla
- 250 ml kyslej smotany
- 50 ml slnečnicového oleja
- Soľ
- Korenie
Postup
- Bravčovú panenku nakrájajte na 2-3 cm kúsky.
- Na panvici si rozpáľte 25 ml slnečnicového oleja a osmažte na ňom bravčovú panenku z obidvoch strán, až kým nezhnedne.
- Vyberte mäso, pridajte do panvice zvyšok slnečnicového oleja a obe cibule.
- Keď cibuľa naberie sklovitý vzhľad, pridajte kyslú smotanu, maslo, soľ a korenie, prilejte šľahačku a premiešajte.
- Hneď ako sa smotana mierne nahreje, pridajte do panvice mäsové medailóny. Nechajte podusiť na malom ohni po dobu 30 minút.
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?