Priznajte sa, robíte to aj vy? Po príchode z práce vy a rovnako milióny ďalších ľudí dostane neutíchajúcu chuť na “niečo sladké”. Samozrejme, nie každý má rozpočet vyhradený na denné návštevy cukrárne a iní by skôr siahli po niečom domácom. Z tohto dôvodu sme pre vás pripravili recept, na ktorý použijete prírodné ingrediencie a miniete oveľa menej peňazí!
Taliansky rustikálny koláč je to, čo práve teraz potrebujú vaše chuťové bunky! Pusťme sa do prípravy…
Ingrediencie
- 180 g polohrubej múky
- 2 žĺtky
- 50 g masla
- 4 g prášku do pečiva
- 4 jablká
- 140 g cukru
- 125 ml mlieka
- Štipka soli
Postup
- Odsypte si na bok 3 PL cukru. Žĺtka a zvyšný cukor si vyšľahajte – robte to až do úplného rozpustenia cukru. Zmes by mala byť takmer biela.
- Roztopte si maslo a keď je mierne vychladené, pridajte 1/2 k zmesi žĺtkov a cukru. Zmiešajte, pridajte mlieko a opäť premiešajte.
- Prisypte múku a následne aj prášok do pečiva. Miešajte, až kým nezískate jednotnú hmotu.
- Vezmite si formu na pečenie, vysteľte ju papierom na pečenie a vylejte do nej cesto.
- Jablká zbavte šupiek, nakrájajte ich na plátky a jednoducho ich položte na cesto.
- Koláč polejte zvyšným roztopeným maslom a posypte 3 PL cukru.
- Rúru si predhrejte na 180 stupňov a pečte 35 minút.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?