Toto všetko potrebujete vedieť o generácii detí, ktoré sa narodili po roku 2000…

Deti narodené po roku 2000 predstavujú nový progresívny kmeň – generáciu Z, ktorej zástupcovia sú schopní prekonať akéhokoľvek dospelého človeka.

Povieme vám, čo očakávať od detí narodených v dobe technologického pokroku.

Generácia Z

Prvá generácia, narodená do digitálneho sveta bez hraníc a obmedzení.  Existuje teória, že ľudia, ktorí prišli na svet naraz a zažili si rovnaké skúsenosti z detstva, budú zdieľať podobné hodnoty. To znamená, že ľudia, ktorí prežili vojnu si budú vážiť mier a prosperitu. Ich deti milujúce slobodu budú túžiť po oddychu a sebarealizácii.

центениалы

Treba poznamenať, že deti sa v histórii ľudstva po prvýkrát líšia od svojich rodičov. Generácia Z sa narodila v dobe internetu a jednoducho nevie, čo je to život bez digitálnych technológii. Na každom kroku majú so sebou rôzne zariadenia, ktoré používajú tak prirodzene, ako samotné dýchanie.

центениал это

Táto generácia žije vo virtuálnom i reálnom svete súčasne. A je to úžasné! Moderné deti vymazali hranice medzi krajinami, národmi a kultúrami. Pre nich neexistujú žiadne zákazy a bariéry pri zvládaní akýchkoľvek zručností. Rýchlosť vnímania informácií u takýchto detí sa dramaticky zvyšuje a multitasking je bežnou vecou.

Ľudia narodení v tomto období žijú v nekonečnom toku informácii, ktoré prijímajú každú sekundu a vedia z nich vyselektovať len to, čo skutočne potrebujú vedieť. Majú vrodenú imunitu voči všetkému druhu odpadu na webe, či už sú to reklamy alebo politika.

Moderné deti absorbujú informácie očami, takže je zrejme ťažké prinútiť dieťa, aby si prečítalo knihu bez obrázkov. Nedočkavosť a neschopnosť dlhého sústredenia sa naznačuje, že generácia Z naozaj uprednostňuje sledovanie, nie čítanie. Pohľad na niečo vedia absorbovať oveľa rýchlejšie ako to, čo prečítali.

поколение z годы

Tento jav vytvára veľa konfliktov v škole, pretože týmto deťom sa ťažko hľadá spoločný jazyk s učiteľmi tzv. starej školy. Učitelia jednoducho nevedia udržať pozornosť žiakov, ktorí milujú slobodu a z tohto dôvodu sú na nich nahnevaní.

новое поколение z

Často menia svoju pozornosť, pretože sú schopní robiť rozhodnutia omnoho rýchlejšie a na internete sa cítia ako ryby vo vode.

поколение z годы рождения

Deti novej generácie majú hlad po stabilite a prosperite. Tieto deti majú mimoriadne triezvy predstavy o úspešnej kariére a živote vo všeobecnosti. Generácia X napríklad snívala o tom, že celý svet raz uvidí, akí sú krásni. Generácia Z však takéto ilúzie nemá. Moderné deti sú odhodlané tvrdo pracovať a zarábať. Majú v úmysle pomaly a s istotou robiť svet lepším miestom na život.

про поколение z

 

Môže sa zdať, že patria k rebelským tínedžerom, no v skutočnosti moderní adolescenti nefajčia a nepijú a dokonca aj v sexuálnom živote sú zodpovednejší ako predošlé generácie.

Detská spontánnosť a dospelácke zmýšľanie generácie Z do seba prekvapivo skvele zapadajú. Talent s neuveriteľnými schopnosťami treba jednoducho prijať, pretože sú našim lúčom svetla do neznámej budúcnosti, ktorá už klope na dvere.

Zdieľajte tento článok s rodičmi, ktorí majú doma rovnakých „cudzincov“. Určite nájdu v tomto článku veľa odpovedí na nezodpovedané otázky!

 

 

Chod hore