Rodičov zbavili práva na výchovu detí. Budete šokovaní, keď zistíte dôvod!

Najhoršou vecou, ktorá sa môže stať rodičom, je odňatie rodičovských práv. Žiaden normálny rodič by to nechcel zažiť, no existujú situácie, kedy sú práva nie v prospech biologických rodičov dieťaťa. Pre pár v meste Peterborough (Veľká Británia), sa táto skutočnosť stala realitou. Súd rozhodol zbaviť ich práv na starostlivosť o deti.

Sociálny pracovníci si všimli modriny u ich dvoch chlapcov vo veku 3 a 2 roky. Páru už bolo skôr pripomenuté, že deti by mali spať oddelene od svojich rodičov. Taktiež mali odporúčané, aby prehodnotili výživu detí – žiadne diéty, len v prípade, ak im ich nariadi lekár. Ako však tvrdí sudca Peter Green, matka tieto nariadenia ignorovala.

Prvýkrát sociálni pracovníci navštívili ich rodinu, keď mal starší syn poranenú nohu. Ako sa neskôr ukázalo, dôvodom bolo násilie použité zo strany otca. Sudca rozhodol, že otec tak urobil neúmyselne.

Po tomto prípade začali rodinu o niečo viac pozorovať. Začali sa obávať o mladšieho chlapca, ktorý mal zlomeninu zápästia vo veku len niekoľkých mesiacov.

Sudca Green povedal, že obviňovanie rodičov za nedostatok lásky voči vlastným deťom nestojí za to. V ich prípade to nedokázali nasmerovať tou správnou cestou a zo strany rodičov nebolo vidieť žiadne zlepšenie či uposluchnútie súdnych napomenutí. Z tohto dôvodu boli prijaté rozhodnutia zbaviť rodičov ich práv a nemožnosť adoptovať si deti.

Bohužiaľ, nie všetky rodiny fungujú tak, ako by mali a niekedy stačí len vypočuť si rady a názory iných. Samozrejme, každý rodič ma svoje vlastné pravidlá výchovy, no mali by byť v súlade s dobrom dieťaťa a neprekračovať pomyselnú hranicu ubližovania, či už fyzického alebo psychického.

 

 

Chod hore