Túto rybu si NIKDY nekupujte! Predávajú ju všade, no mali by to zakázať. Tu je dôvod…

To, aké užitočné vlastnosti majú ryby na náš organizmus, už vie takmer každý. Okrem toho sú aj chutné a neraz sa radia medzi základné ingrediencie mnohých obľúbených jedál.

Ryby sú ľahko stráviteľné, obsahujú omega-3 mastné kyseliny, vitamíny a stopové prvky, ktoré sú pre ľudské telo mimoriadne dôležité. Tu je však potrebné poznamenať, že len kvalitný výrobok dokáže posilniť vaše zdravie.

вредная рыба пангасиус

V poslednej dobe sa čoraz častejšie začala v našej strave objavovať ryba menom pangasius. A to všetko len vďaka demokratickej cene. Mnoho ľudí si myslí, že táto ryba je obyvateľom slanej vody, no opak je pravdou.

Pangasius je sladkovodná ryba, ktorá žije v jazerách a riekach východnej Ázie, najmä v riekach Mekong a Chao Phraya.

вредная рыба из китая

Takto sa stal pangasius je trhovou rybou a je hlavným druhom, ktorý sa chová v povodí rieky Mekong. Dnes vám ale povieme šokujúcu pravdu o tejto rybe, ktorá je podložená opakovanými štúdiami vedcov.

вредная рыба из вьетнама

Vo Vietname je táto ryba ulovená, chovaná a konzumovaná už stovky rokov. Predtým bola dodávaná do takmer 140 krajín sveta, vrátane USA, mnohých krajín západnej Európy, Ruska, Ukrajiny, Bieloruska a iných. Pangasiusa môžete vidieť v obchodoch v celej svojej forme ale aj ako steaky či filé.

Vedeli ste, že rieka Mekong, v ktorej sa chová pangasius, je považovaná za jednu z najviac znečistených riek na planéte? Možno v nej nájsť arzén, toxický priemyselný odpad a kovové nečistoty. Do tejto rieky prúdia aj nespracované odpadové vody a všetky druhy odpadu. Okrem toho, tzv. glazúra, v ktorej sa pangasius predáva, je voda odobratá z tej istej rieky Mekong.

вредная рыба из вьетнама

Chcete ochutnať rybku s rastovými hormónmi? Potom je načase zamerať sa na pangasiusa. Majitelia rybárskych fariem dopovali pagnasiusy s hormónmi a antibiotikami, vďaka čomu rýchlejšie nadobudli požadovanú váhu na predaj a aktívnejšie sa rozmnožovali. Pangasius navyše nie je kŕmený špecializovanými potravinami, ale rôznymi odpadkami z potravinárskeho priemyslu.

вредная рыба для беременных

V štúdii mäsa tejto ryby sa zistil výskyt, izomérov a ťažkých kovy, a dokonca aj chlorečnan a hexachlórbenzén, ktoré negatívne ovplyvňujú ľudské zdravie aj v malých množstvách.

Ruský potravinový inštitút už túto rybu otestoval a potvrdil jeho zlé chemické zloženie – našiel tam polovicu Mendelejevovej tabuľky chemických prvkov.

самая вредная рыба

Výskumníci zistili, že pangasius je škodlivý pre ľudské zdravie a spôsobuje choroby vnútorných orgánov, najčastejšie pečene. Z tohto dôvodu je predaj týchto rýb zakázaný v mnohých krajinách Európy, v Amerike a v Kanade.

Prečo sa aj napriek tomu dokáže dostať do našej krajiny? Odpoveď je celkom jednoduchá: jedná sa o jeden z najlacnejších druhov rýb a tento faktor je v súčasnosti takmer najdôležitejším kritériom pri výbere výrobkov, však?

вредная китайская рыба

Chceli by sme ešte dodať, že pangasius neobsahuje žiadne omega-3 mastné kyseliny a ani ďalšie živiny, ktoré sú pre ryby tak cenné. Aj napriek slušnej chuti sú filé z týchto rýb extrémne nezdravé, preto vás prosíme, nekupujte ho! Zľutujte sa nad sebou a svojím telom!

Každý deň prichádzame do supermarketu a čelíme problému výberu. Reklama maloobchodných reťazcov hovorí o širokom spektre lahodných a užitočných produktov. V praxi však mnoho nákupov namiesto výhod, prinesú iba zhoršenie zdravia. Po týchto informáciách určite uprednostníte nejaký iný druh rýb!

Čo si o tomto probléme myslíte vy? Podeľte sa o vaše názory v komentároch a nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

prečítaj si aj: Toto sú potraviny vyrobené v Číne ktorým sa musíte vyhnúť a nekupovať ich

zdroj:takprosto.cc

Chod hore