5-ročný chlapček vyfotografoval svoju matku po tom, čo zaspala na podlahe. Je tu jeden detail, ktorý vás dojme…

Medzi rodičmi a deťmi existuje neviditeľné prepojenie, vďaka ktorému môžu vedia vycítiť ak sa niečo deje aj vtedy, ak nie sú spolu.

Slobodnú matku, ktorá bojovala s onkologickým ochorením, odfotil jej 5-ročný syn. Urobil to práve v momente, keď žena zaspala na podlahe medzi roztrúsenými kúskami LEGO stavebnice.

Túto fotografiu urobil môj syn,“ napísala Laura Corriganová.

Totálne vyčerpanie. Bolo to v období, kedy som podstupovala radiačnú liečbu a chemoterapiu,“ dodala.

Laura sa krátko pred vyfotením hrala so svojím synom Maxom.

Žena má rakovnu hrubého čreva, ktorá sa rozšírila do pľúc, preto musela podstúpiť chemoterapiu. Okrem Maxa má ešte jeden a polročného syna Finna, ktorých vychováva sama.

36-ročnej žene diagnostikovali rakovinu minulý rok po tom, čo sa začala sťažovať na bolesti brucha a našla si krv v stolici.

Ľudia by mali vedieť, že v tomto boji neostali sami. Keď máte rakovinu, cítite sa izolovaný od okolia. Ste obklopení ľuďmi, no nikto vám nerozumie, pretože neprežívajú to isté čo vy,“ pokračuje Laura.

Žena sa rozhodla oznámiť svoje ochorenie aj na sociálnej sieti. Ako ukazujú výskumy, niekedy to pomáha zvyšovať sebavedomie človeka. Viac ako 370 000 žien, ktorým sa podarilo poraziť rakovinu, použilo túto metódu na získanie podpory.

Mám profil na Instagrame a blog, kde píšem, keď môžem. Som v kontakte s mnohými ľuďmi a taktiež som v podporných skupinách na Facebooku. Pomohlo mi to naučiť sa písať, správne formulovať svoje myšlienky, pocity a komunikovať s ostatnými ľuďmi.“

Vďaka svojmu blogu sa skamarátila so ženou, ktorá má rovnakú diagnózu. Stali sa dobrými priateľkami a navzájom sa podporujú.

Som vždy prekvapená silou online komunít. Na napísanie jedného komentára potrebujete len pár sekúnd, no podpora, ktorá z neho vychádza, dokáže zmeniť človeku celý jeho deň,“ povedala Laura.

Podľa Cancer Research UK možno zabrániť viac ako polovici prípadov rakoviny čreva. Zdravé stravovanie vrátane zníženia spotreby červeného a spracovaného mäsa, ako aj pravidelné cvičenie môže znížiť riziko vzniku ochorenia.

zdroj:videoboom.cc

Chod hore