Žena si myslela, že má zápal čreva. Lekári jej však museli povedať skutočnú pravdu…

Každý z nás má obľúbených príbuzných, o ktorých sa staráme a prežívame spolu všetky dobré ale aj zlé životné okamihy. Rakovina môže postihnúť kohokoľvek, preto sa Sherry, hlavná postava nasledujúceho príbehu rozhodla detailne sa podeliť o svoje skúsenosti. Prosím, prečítajte si jej príbeh a odovzdajte jej informácie aj ostatným, sú schopné zachrániť nejeden ľudský život.

Sherry Hegger si žila bezstarostným životom a až do 30-tky sa nijako výrazne nezaujímala o svoje zdravie. Keď mala 31 rokov, začali sa u nej objavovať bolesti brucha, stratila chuť k jedlu a pitiu a každý príjem stravy sa skončil hnačkou.

V 15 jej diagnostikovali Crohnovu chorobu – spĺňala všetky symptómy tejto takmer zabudnutej choroby. Avšak neustále zhoršujúca sa bolesť odkryla niečo, čo nebolo zapríčinené len obyčajným zápalom čriev…

Podstúpila kolonoskopiu a čakala na výsledky. Keď zbadala tvár lekára, pochopila, že sa má pripraviť na najhoršie. Diagnostikovali jej rakovinu čriev a vyzýva všetkých, aby venovali pozornosť možným symptómom.

Akémukoľvek ochoreniu je lepšie predchádzať, ako ho už nevyhnutne liečiť. Nadmerná hmotnosť, dlhý pobyt na slnku, fajčenie a dokonca aj konzumácia červeného mäsa môžu byť len niektoré príčiny vzniku rakoviny.

Rýchly úbytok hmotnosti, neustále bolesti v dolnej časti trupu, krv v stolici – tieto príznaky by ste nemali v žiadnom prípade odignorovať. Niektorým ľuďom sa odporúča, aby zo svojho jedálnička vynechali múku, no najdôležitejšie je, aby človek podstúpil dôkladnú analýzu.

Vo väčšine prípadov sa rakovina nepredvídateľne rozvíja a pacienti si neuvedomujú v akom stave sa v skutočnosti nachádzajú. Keď sa rakovinový nádor začína prejavovať agresívne, je príliš neskoro a v liečbe sa musia prijať extrémne opatrenia.

Žena mala tretie štádium rakoviny čreva. V súčasnosti nabrala silu ísť opäť na operačný stôl, aby jej odstránili druhy nádor a dôsledky infekcie z predošlého chirurgického zákroku. Je nútená každých 6 mesiacov podstúpiť tomografiu a každý rok kolonoskopiu.

Nebojte sa o tom hovoriť. Keď máte problém so žalúdkom, rozlúčte sa s vašou hrdosťou a povedzte vášmu lekárovi o každom detaile, ktorá sa odohráva na toalete. Čím viac o tom budeme hovoriť, tým budeme menej zahanbení. Nebuďte hlúpi a kontrolujte si svoju stolicu!“ povedala Sherry v jednom rozhovore.

Prevencia akéhokoľvek ochorenia je často podceňovaná, hoci ide o najbezpečnejší spôsob, ako sa vyhnúť nepríjemným a smrteľným chorobám.

zdroj:videoboom.cc

Chod hore