Lekár Ernst Moreau zachránil 996 detí vďaka…mrkvovej polievke. Jeho prípad obletel celý svet

V súčastnosti nazývajú Ernsta Moroa slovinským lekárom, no na tento svet prišiel ako občan rakúsko-uhorskej ríše v meste, ktoré sa volalo Laibach – dnešná Ľubľana. Muž žil v skromných podmienkach a už od svojho detstva sníval o tom, že sa z neho stane pediater.

Moro počas svojho života nezískal žiadnu medicínsku cenu či titul. Aj napriek tomu dnes každý pediater pozná jeho meno. Faktom je, že jeho objavy pomohli zachrániť životy tisícok, či miliónov detí!

Ernstova kariéra bola síce pomalšia, no o to úspešnejšia. V roku 1899 získal doktorát v medicíne, v roku 1906 sa stal špecializovaným pediatrom a o niekoľko rokov neskôr ho Heidelbergská univerzita vymenovala za profesora. Počas svojho života pracoval na riešení extrémne akútneho problému detskej úmrtnosti vďaka čomu sa mu podarilo dosiahnuť pôsobivý úspech!

Začiatkom minulého storočia sa len tri zo štyroch detí dožilo 1 roku života. Mnoho detí zomrelo len kvôli banálnej hnačke.

Doktor Moro našiel spoľahlivý prostriedok na zvládnutie tejto pohromy. Zistil, že obyčajná mrkvová polievka pomáha vysporiadať sa s hnačkou.

Len nedávno sa zistilo, že jemne osolená mrkvová polievka-pyré na vode obsahuje kyslé oligosacharidy. Nedovoľuje škodlivým baktériám zachytiť sa na sliznici čreva, čo pomáha aj pri hnačke spôsobenej baktériami odolnými voči antibiotikám.

Tento objav dal doktorovi celosvetové uznanie a rešpekt, hoci sa vysvetlenie na jeho riešenie objavilo až o 100 rokov neskôr. To však nebolo to jediné…

Bol to práve on, kto vytvoril tzv. „Moro mlieko“. Pozostávalo zo smotany, múky, masla a cukru používajúci sa na umelé kŕmnenie dojčiat. Okrem toho sa mu podarilo vytvoriť svetoznámy Morov reflex.

Keď sa v okolí hlavy dieťatka do 3 mesiacov urobí z oboch strán silné buchnutie, dieťa by malo roztiahnuť ruky do rôznych smerov a následne po tom ich spojiť k sebe. Dnes sa táto metóda používa na diagnostiku detskej mozgovej obrny.

Väčšinu zo svojich osobných objavov uviedol do užívania na svojej vlastnej klinike. Počas jeho praxe sa mu podarilo zachrániť minimálne tisícky detí a ďalšie boli zachránené aj neskôr, práve vďaka jeho objavom! Vo videu nižšie môžete vidieť, ako sa Morov reflex praktizuje v súčasnej dobe…

Skromného dobráka sa nedotkli ani krvilační nacisti z Tretej ríše. Kvôli židovskému pôvodu jej ženy prišiel o miesto profesora v Heidelbergu, no iným spôsobom sa už 2. sv. vojna doktorovej rodiny nijako nedotkla.

Medicínsky pokrok kráča napred aj vďaka takým ľuďom, akým bol Ernst Moro. Nezištne pracujú na nových objavoch, ktoré môžu neskôr zachrániť životy miliónov ľudí. Sme presvedčení, že takto sa už čoskoro dozvieme o lieku, ktorý bude účinný proti takej vážnej chorobe akou je rakovina!

zdroj:videoboom.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Lekár Ernst Moreau zachránil 996 detí vďaka…mrkvovej polievke. Jeho prípad obletel celý svet”