Vyzerá ako úplne obyčajná žena. Pod oblečením však skrýva niečo s čím sa musí súperiť každý deň…

21-ročná Bethany Purnell z Walesu získala popularitu na webe po tom, čo uverejnila svoju odhalenú fotografiu v bikinách. Zdalo by sa, že žien v plavkách je na sociálnych sieťach viac ako dosť. Bethany však zaujala spoločnosť úplne z iného súdka. Mladá žena sa rozhodla zdieľať svoje fotografie, poukazujúc na to, aký náročný je život s Crohnovou chorobou.

Crohnovu chorobu mi diagnostikovali v roku 2007, keď som mala len 10 rokov. Po vyčerpávajúcej kolonoskopii a endoskopii sa špecialisti jednohlasne zhodli na tom, že už nemôžu čakať. Môj gastrointestinálny trakt bol natoľko zapálený a pokrytý vredmi, že lekári o mojej diagnóze nemali žiadne pochybnosti,“ píše Bethany vo svojom denníku.

Crohnova choroba je vážne ochorenie gastrointestinálneho traktu, ktoré spôsobuje smrť tisícom nešťastných ľudí po celom svete. Keď malej Bethany Purnell diagnostikovali toto hrozné ochorenie, celá rodina ostala v šoku.

Po 7 rokoch vyčerpávajúcej medikamentóznej liečbe bol chirurgický zákrok jediným spôsobom ako chorobu zastaviť. Keď Bethany dovŕšila 17 rokov, odstránili jej hrubé črevo a časť tenkého čreva. Potom jej do brucha zaviedli stómiu, ktorá pomáha dievčaťu udržiavať normálnu kvalitu života, hoci samotnú chorobu nelieči.

Nosenie stómie 24 hodín denne nebolo pre mladé dievča ničím príjemným. Avšak v porovnaní s utrpením, ktoré prežívala predtým, je stómia svetlom na konci tunela.

Vďaka tejto pomôcke sa život Bethany zmenil k lepšiemu. Neustále nevoľnosti a ospalosť sa stali minulosťou a čo je najdôležitejšie, prestali ju trápiť neznesiteľné bolesti, ktoré jej strpčovali celý život.

A hoci sa Bethany dlho nevedela odhodlať k operácii, dnes s hrdosťou zdieľa svoje fotografie na Instagrame a je šťastná, že tak urobila. Jej úprimnosť sa dotkla verejnosti natoľko, že v súčasnosti jej príbeh sleduje viac ako 13 000 užívateľov sociálnej siete.

Mladá žena tvrdí, že to neurobila preto, aby propagovala svoj vlastný profil. „Chcem byť úprimná nielen k sebe, ale aj k ostatným. Chcem ukázať skutočnú tvár môjho ochorenia. A hoci nevyzerám ako obyčajné dievčatá a nepatrím k tým najkrajším dievčatám, mám právo na to, aby som si mohla svoj život skutočne užívať!“

Jediná vec, ktorá ju najviac obťažovala bola tá, ako jej táto nezvyčajná choroba môže ovplyvniť jej osobný život v budúcnosti. Mala však šťastie, pretože sa zoznámila so skvelým chlapcom, ktorý ju bral takú aká je. Spoločne sa im darí prekonávať všetky prekážky a vyzerá to tak, že jej život sa zmenil ešte k lepšiemu!

Napriek tomu, že Crohnova choroba je voči mne nemilosrdná a stómia mi nijako nepomáha so samotným uzdravením, aj napriek tomu mi poskytla množstvo benefitov. Môžem sa ísť bez obáv prejsť bez toho, aby som si na mape musela značiť najbližšie toalety. Vo všeobecnosti môžem robiť všetko to, čo robia aj obyčajní ľudia.

Plávam v bazéne a ráno si rada zabehám. Táto operácia mi dramaticky zmenila život a ja si to už popravde ani neviem inak predstaviť,“ tvrdí Bethany na jednom vo svojich príspevkoch na Instagrame.

Mnohí ľudia samozrejme nechápu, prečo sa takéto veci dostávajú do povedomia verejnosti. Na druhej strane, ľudia ako Bethany pomáhajú tisíckam iných, ktorí trpia ťažkými ochoreniami, aby nestrácali nádej a mohli sa cítiť ako plnohodnotní členovia spoločnosti. Život pokračuje ďalej a to je tá najdôležitejšia vec!

Čo si myslíte o takýchto príspevkoch na sociálnych sieťach? Podeľte sa s nami o vaše názory v komentároch! 

zdroj:videoboom.cc

Chod hore