Ako rozpoznať falošného priateľa od pravého? Toto je 5 vecí, ako to zistíte

Už sa vám stalo, že ste si niekým báječne rozumeli, mali ste si stále čo rozprávať, denne ste sa vídali v škole v práci a zdieľali veľa záujmov aj názorov, radili sa o štúdiu i vzťahoch a zrazu bác -ukázalo sa, že domnelý priateľ priateľom nie je ?

Ako vlastne spoznať dobrého priateľa od toho zlého? Ponúkame vám jednoduchý zoznam, ktorý by vám mohol pomôcť odlíšiť dobrých a úprimných ľudí od falošných.

1. Priateľ nás berie aj s našou divnou vlastnoťou

Každý máme nejakú vlastnosť, ktorá iným môže pripadať divná alebo zvláštna. Nie však tomu, komu hovoríme priateľ. Ten nás bude mať rád aj s ňou.

2. Má na nás čas aj keď je sám rozlietaný

Naozajstný priateľ si čas nájde bez ohľadu na čokoľvek. V jeho živote máme pevné miesto. Porozpráva sa a sadne si s vami na kávu aj po dlhom dni. Samozrejme nie denne.

3. Vždy odpustí a zabudne

Sme len ľudia. Robíme chyby. Dobrý priateľ vám vždy odpustí a ak bude treba, napraví nám hlavu. Falošný človek sa vynasnaží tak či onak sa vašich nedostatkov dotknúť.

4. Udržuje kontakt

Priateľstvo na diaľku je rovnako zložité ako láska. Dobrý priateľ sa dozaista ozve, napíše, zavolá alebo pošle smiešne fotky.

5. Prijíma vašu voľbu

Ak je skutočne úprimný, podporuje vašu voľbu, vaše ciele a životné ambície.

Kým ten falošný …

1. Chce dominovať

Áno, chce, aby ste z neho urobili najdôležitejšieho človeka svojho života. Sám však nič podobné robiť nemieni.

2. Jeho obľúbenou zábavou sú klebety

Šíri o iných nezmysly a klebety.

3. Je bezdôvodne sarkastický

Občas sa uchýli k sarkazmu, len aby vás naštval.

4. Súperí s vami

Všetko je pre neho súťaž. Vsugeruje si, že je ten lepší a vždy usiluje to lepšie získať. Či ide o postup, nové oblečenie, akademickú hodnosť, o čokoľvek.

5. podrazí vás

Je jedno, v akej situácii, vždy nájde spôsob, ako vás podraziť. Bude s vami rozvíjať plány a dávať sľuby a nič z toho nedodrží.

Chod hore