Zarmútený chlapec sa spýtal, či je jeho neveriaci otec v nebi. Pápež František mu počas objatia prezradil nasledujúcu odpoveď…

 

Po smrti otca trápila smutiaceho chlapca veľká existenčná otázka, na ktorú mu mohol odpovedať len samotný Pápež František.

Dojímavý moment nastal medzi pápežom a dieťaťom po tom, čo začal hovoriť o uprednostňovaní milosrdenstva.

Pope Francis hugs a child named Emanuele at the St. Paul of the Cross parish during a pastoral visit on April 15, 2018.

Chlapec Emanuel sa s pápežom stretol počas jeho návštevy v Ríme. Počas času vymedzeného na otázky a odpovede sa malý Emanuel rozhodol pristúpiť k mikrofónu a opýtať sa pápeža Františka srdcervúcu otázku.

Zrazu akoby zamrzol a nevedel zo seba dostať ani jediné slovko. Pápež ho posmelil a povedal, aby mu svoju otázku prišiel pošepkať do ucha. Potom ho objal, prehodili medzi sebou ešte pár viet a vrátil sa naspäť na svoje miesto.

Pápež následne povedal prítomným, že dostal od chlapca povolenie, aby s nimi zdieľal ich krátky rozhovor.

Prezradil, že Emanuel smúti za svojím otcom, ktorý len nedávno zomrel. Pápežovi povedal, že jeho otec bol ateista, aj napriek tomu bol dobrým otcom a všetky svoje 4 deti nechal pokrstiť.

Je môj otec v nebi?“ – opýtal sa pápeža.

Chlapec zdedil po otcovi jeho silu a mal odvahu sa pred nami dokonca rozplakať,“ povedal pápež. „Ak bol tento muž schopný stvoriť takéto deti, je pravdou, že musel byť dobrým človekom.“

Muž nemal ten dar viery, nebol veriaci. Avšak svoje deti nechal aj tak pokrstiť. Mal dobre srdce,“ povedal František.

Pápež následne povedal, že Boh rozhoduje o tom, kto pôjde do neba a Boh má „srdce otca.“ potom sa dievčat a chlapcov sediacich v hľadisku opýtal, či si myslia, že by Boh dokázal opustiť Emanuelovho otca, ktorý bol dobrým človekom.

Nie,“ zakričali deti.

Toto je odpoveď, Emanuel,“ povedal pápež. „Boh bol určite pyšný na tvojho otca, pretože pre veriaceho je jednoduchšie pokrstiť svoje deti než v tom prípade, keď nie je veriacim. A to Boha určite veľmi potešilo.“

Emanuele cries during an encounter with Pope Francis on April 15.

Toto nie je po prvýkrát, čo pápež František hovoril o tom, že ateisti nie sú zlými, či menejcennými ľuďmi.

V roku 2013 počas svojej kázne viackrát zopakoval, že večný život je možno dosiahnuť prostredníctvom Ježiša Krista. Na druhej strane však vyhlásil, že všetci ľudia sú stvorení na obraz Boží a všetci majú povinnosť konať dobro. Princíp konania dobra pre druhých je to, čo spája celé ľudstvo, povedal pápež, vrátane neveriacich.

Konajme dobro a nájdeme spoločné porozumenie,“ povedal v kázni.

Čo si o pápežovej odpovedi myslíte vy? Zdieľajte s nami vaše názory aj v komentároch na Facebooku!

zdroj:huffingtonpost.com

Chod hore