Ako sa zmení vaše telo, ak si na raňajky dáte tanier polievky?

Zamysleli ste sa už niekedy nad tým, že by ste si chutnú polievku pripravili napríklad na…raňajky? Mnohí z nás ráno do seba nevopchajú ani omrvinku, nie to ešte polievku! Väčšinou to skončí tak, že svoj deň začneme obedom.

Kto však povedal, že polievka by nemohla byť vhodným variantom raňajok? Britskí odborníci na výživu už dávno vyhlásili polievky za najlepší spôsob, ako schudnúť: rýchlejšie nasýtia organizmus, hoci obsahujú menej kalórií než kaše a müsli.

Polievka na raňajky sa zdá byť niečo nezvyčajné, no pre iné kultúry je to typické raňajšie jedlo. Napríklad changua, tiež známa ako vaječná polievka či polievka na opicu sú tradičné kolumbijské raňajky pripravované z jednoduchých surovín: syr, vajcia, mlieko, toastový chlieb a koriander.

простой завтрак

Mnoho generácii Vietnamcov začína svoj deň porciou polievky Pho, pretože raňajky musia obsahovať polievku s masom. Pho polievka pozostáva z ryžových rezancov, tenkých plátkov mäsa, zeleniny a vývaru.

Poďme zistiť, prečo je na raňajky vhodnejšie siahnuť po polievke, než po ovsených vločkách alebo sendviči.

  1. Šetrite čas aj peniazePolievky sú skvelé, pretože na ďalší deň je ich chuť ešte lepšia. Celkový čas prípravy polievky možno odhadnúť na 15-20 minút. Väčšina receptov obsahuje bežne dostupné suroviny, ktoré nezaťažia ani váš rodinný rozpočet. Vytiahnete z chladničky, zohrejete a raňajky sú pripravené!

    Polievku si navyše môžete dať zamraziť a ak nemáte čas na varenie, jednoducho si ju vyberiete z mrazničky, dáte zohriať a môžete konzumovať.

    простой быстрый завтрак

  2. Črevný trak funguje celý deň ako hodinkyPolievka predstavuje nekomplikované, rýchle a teplé raňajky. Nevyžaduje si dôkladne prežúvanie, je bohatá na vitamíny a minerály, ľahko sa trávi a vstrebáva. Polievkové raňajky sú skvelým variantom pre ľudí trpiacich na problémy s trávením.

    вкусный простой быстрый завтрак

  3. Oklamte hladAk patríte k tým, ktorí sú znechutení pri pohľade na jedlo v dopoludňajších hodinách, vyskúšajte obyčajný vývar, nie polievku. Do vriacej vody vložte narezanú mrkvu a cibuľu. Ešte lepšie urobíte, ak tam pridáte aj stonky zeleru. Ak chcete, do cibule môžete zapichnúť pár klinčekov a nezabudnite ani na bobkový list.

    Potraviny s nadbytkom sacharidov, ako je kaša alebo chlieb spôsobujú, že sa váš organizmus spomalí. Po tomto vývare okamžite pocítite príval energie a ľahkosti. Pri obede nebudete cítiť obrovský hlad a môžete si tak dať menšiu porciu. Prestanete sa prejedať, žalúdok sa zmenší a nadbytočné kilogramy začnú postupne odchádzať.

    простой завтрак в микроволновке

  4. Nikdy vás to nezačne nudiťS polievkami môžete experimentovať minimálne každý deň: zeleninové polievky, krémové polievky, boršč…Pridávajte do nich rôzne korenie, zeleninu, vývary. Hlavnou vecou je, aby ste ich nejedli so zemiakmi a cestovinami, pretože tie obsahujú veľa škrobu a sacharidov, ktoré určite nepotrebujete. Zeleninová polievka bez mäsa pomáha nášmu organizmu začať nový deň s ľahkosťou.

    простой завтрак в кружке

  5. Môžete si ju vziať so sebouAk počas pracovného týždňa nemáte čas naraňajkovať sa doma, pripravte si cez víkend väčšie množstvo polievky. Rovnako ako rannú kávu, aj polievku môžete preliať do termosky a vychutnať si ju počas cesty do práce. Zahreje vaše vnútro a vy budete pripravený čeliť nástrahám všedného dňa.

    простой вегетарианский завтрак

Polievky obsahujú množstvo tekutín, ktoré rýchlo nasýtia náš organizmus a neumožnia mu pociťovať hlad aj niekoľko hodín. Majú omnoho menej kalórií ako v sendvičoch, ovsených kašách alebo müsli. Výber je už len na vás…

простой завтрак на скорую руку

Považujete tekuté jedlo na raňajky za hlúposť alebo to beriete ako spôsob zdravšieho životného štýlu? Povedzte nám, ako prebiehajú vaše raňajky a nezabudnite kliknúť na tlačidlo „Zdieľať!“

zdroj:takprosto.cc

Chod hore