Prečo je Keanu Reeves považovaný za najšľachetnejšieho herca Hollywoodu? Tu je dôvod

Keanu Reeves – pravdepodobne najpopulárnejší herec, ktorého kariéru naštartovala rola Nea v kultovom filme Matrix. Jeho skromnosť a životný štýl sú dlhodobo obľúbenou témou mnohých ľudí na celom svete. A aj napriek nemalým honorárom, ktoré dostal za účinkovanie vo filmoch, je vysoko pravdepodobné, že by ste ho mohli stretnúť pri jazde metrom.

Po dlhšej odmlke na filmovom plátne sa v roku 2014 pripomenul v legendárnej úlohe čestného zabijaka Johna Wicka. A to aj napriek skutočnosti, že jeho osobný život má extrémne tragický podtón. Ľudia ho milujú a zahŕňajú láskou, čoho dôkazom je aj vytvorenie fanúšikovského účtu na sociálnej sieti Twitter, kde zdieľajú hercove fotografie.

Budúci slávny herec sa narodil v libanonskom hlavnom meste Bejrút. Keď mal tri roky, opustil ich otec, ktorý sa čoskoro dostal do väzenia za obchodovanie s drogami. Vyrastal tak bez otca a dlho nevedel, čo má robiť so svojím životom, až kým ho osud nezaviedol do Los Angeles, kde sa začal venovať herectvu.

Po prvej serióznej úlohe vo filme sa v roku 1991 okamžite dostal do nominácie MTV ako najžiadanejší muž roku 1991. Obrovský skok však zažil až o 8 rokov neskôr po účinkovaní v legendárnom filme Matrix.

Kariérny úspech však zatienili jeho osobné problémy. Jeho priateľka Jennifer Syme potratila a upadla do depresie. Keanu sa ešte viac ponoril do práce. Keď v roku 2001 Jennifer zomrela pri autonehode, nebol schopný rozprávať.

Keď v roku 2003 jeho sestre diagnostikovali leukémiu, nechal všetko tak a presťahoval sa bližšie k nemocnici, aby bol pri nej čo najbližšie. Do výskumu a liečby choroby investoval takmer všetky svoje peniaze. V Hollywoode sa začali šíriť reči o tom, že samotný Keanu je liečený na drogovú závislosť.

Neskôr si založil fond na boj proti rakovine, do ktorého investoval 75% financií z účinkovania v trilógii Matrix. V roku 2017 sa objavili správy, že sa jeho sestra nachádza v remisii.

V roku 2010 sa na internete objavila hercov fotografia s popisom „Sad Keanu“ (Smutný Keanu), ktorú videl aj samotný herec a pobavil sa na nej, no žiadne podrobnosti o svojom živote nezverejnil.

O 4 roky neskôr sa objavila informácia, že celkový príjem herca predstavuje približne 350-miliónov dolárov. Aj napriek tomu žije v obyčajnom byte, ktorých má krajine niekoľko. V najťažších rokoch svojho života sa potuloval po hoteloch a prenajímal si byty.

Peniaze sú poslednou vecou, o ktorej premýšľam,“ povedal v rozhovore z roku 2003. V súčastnosti je často videný v tmavom čiernom oblečení na tých najneočakávanejších miestách pre celebrity tohto druhu – parku, malé bary či verejná doprava.

Hovorí sa, že po úspechu prvého filmu trilógie Matrix daroval takmer celý svoj zárobok tímu vytvárajúcemu špeciálne efekty a kostymérom. Všetkým kaskadérom podaroval motorky, poznal mená všetkých členov štábu a často im kupoval obedy.

V roku 1997 sa do sveta dostala informácia o tom, ako si Keanu Reeves všimol bezdomovca, sadol si k nemu a dlho sa s ním rozprával. Ľudia boli šokovaní: ako je to možné, že hollywoodska hviezda sa dala do reči s obyčajným bezdomovcom?

V roku 2011 vydal spolu s umelkyňou Alexandrou Grant knihu s názvom „Ode to Happiness“ (Óda na radosť). V knihe sa nachádza jedna báseň od samotného herca, každá stránka sa venuje iným veciam a ilustrácie k ním je možné rozmazať slzami. „Vždy to môže byť horšie“ – takýto je koniec knihy.

Keanu Reeves je zaslúžene považovaný za najláskavejšieho, najušľachtilejšieho a najmilšieho herca Holywoodu, ak nie celého sveta. Niektorí ho na druhej strane považujú za najdepresívnejšieho človeka, no on sám povedal: „Fotografi vie povedať viac, ako tisíc slov, no žiadna z nich nebude pravdivá. Som úplne šťastný človek.“

 

zdroj:videoboom.cc

Chod hore