Túto super tortu som jedla po prvýkrát na dovolenke a nedám na ňu dopustiť. Dokonca mi na ňu nechali recept a teraz ho môžete mať aj vy
Ingrediencie na cesto:
- 3 bielka
- 2,5 PL cukru
- 1/2 PL múky
- 50g mletých orechov (vlašské alebo lieskové)
Celkovo vám vyjdú 3 korpusy (ingrediencie si vynásobte tromi), každý pečte po jednom v jednotlivej forme.
Ingrediencie na krém:
- 10 žĺtkov
- 10 PL cukru
- 5 PL múky
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 350ml mlieka
- 170g masla
Chrumkavá šľahačka:
- 350ml šľahačky
- 200g cukru
- 120g nasekaných vlašských alebo lieskových orechov
Postup:
- Krém: V hrnci si zmiešajte žĺtka, cukor, múku, vanilkový cukor a mlieko. Za stáleho miešania priveďte zmes k varu. Ešte pred zovretím ju odstráňte z plameňa a miešajte ďalšie minúty. Nechajte vychladnúť, narežte si maslo na kúsky a pridajte ich do krému. Nakoniec všetko vymixujte mixérom dohladka.
- Kým krém vychladne prejdite na cesto: Bielka si vyšľahajte do pevnej peny a za neustáleho šľahania pridajte cukor, aby vám vznikla lesklá pena.
- Pridajte múku, orechy a jemne vymiešajte do homogénneho cesta. Položte ho do formy s papierom na pečenie alebo do formy vymastenej maslom. Pečte v rúre predhriatej na 170 stupňov približne 20 minút a nechajte vychladnúť.
- Cukor si rozpusťte na panvici, nechajte ho trochu skaramelizovať a následne ho vylejte na papier na pečenie.
- Skaramelizovaný cukor rýchlo vychladne, preto ho môžete hneď prikryť druhou vrstvou papiera na pečenie a valčekom ho rozdrviť na malé kúsky (nie prášok), aby vám vznikla chrumkavá vrstva.
- Chrumkavá šľahačka: Vyšľahajte si zo šľahačky pevnú hmotu a zmiešajte ju so skaramelizovaným cukrom a nasekanými orechmi.
- Korpus potrite krémom, šľahačkou a postup opakujte s ďalšími dvoma korpusmi. Vrch torty dozdobte podrveným karamelom a nasekanými orechmi.
Želáme vám dobrú chuť!
zdroj: kakzachem.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?