Toto je dôvod, prečo je môj sušienkový koláč majstrovským dielom. Moje tajomstvo dokonalej chute spočíva…

 

                     Dezert         Čas prípravy : 90 minút          Náročnosť : jednoduché             Počet porcií :8

Pôvod torty Tri mlieka je doposiaľ neznámy. Niektorí tvrdia, že nápad patrí kuchárovi z Nikaragui. Iní zase veria, že recept na tortu vymysleli v Mexiku. Takže zjednodušene, tento lahodný dezert vznikol v jednej z krajín Latinskej Ameriky. Miestni obyvatelia často nahrádzajú kondenzované mlieko kokosovým mliekom alebo pripravujú zálievku  z brandy a rumu.

Je to skutočne lahodný koláč. Milovníci sladkého ho určite ocenia. Príprava je jednoduchá, tak vám radi prezradíme postup. Vy si zatiaľ premyslite, čím ho dozdobíte, a poďme na to!

Ingrediencie :

  • 5 ks vajec
  • 160 g pšeničnej múky
  • 20 g masla
  • 400 ml mlieka
  • 2 PL práškového cukru
  • 200 g cukru
  • Vanilkový cukor
  • 200 g vareného kondenzovaného mlieka
  • 275 ml smotany  (200 ml 33%, 75 ml 20% )
  • 3 PL kondenzovaného mlieka

Postup:

  1. Vezmite 4 vajíčka a oddeľte bielka od žĺtkov. Z bielkov a a polovice cukru vyšľahajte sneh.
  2. V druhej miske vymiešajte 4 žĺtka, 1 vajce a druhú polovicu cukru do bielej masy.
  3. Do misky s vymiešanými žĺtkami pridajte preosiatu pšeničnú múku, všetko dobre premiešajte a pridajte vanilkový cukor.
  4. Do takmer hotového cesta pridajte vyšľahané bielky. Mierne premiešajte celú hmotu zhora nadol.
  5. Rúru predhrejte na 180°C.
  6. Hlbšiu formu, z ktorej bude koláč servírovaný vymastite maslom a nalejte do nej cesto.
  7. Dajte piecť koláč do rúry.
  8. Ďalej si pripravte zmes 3 druhov mlieka. Mixérom vymiešajte varené kondenzované mlieko, klasické mlieko a 200 ml šľahačkovej smotany. Aby sa mlieko lepšie prepojilo s ostatnými ingredienciami, je lepšie ho predtým zohriať. Vznikne vám tak približne 800 ml lahodnej hmoty.
  9. 3 PL lyžice kondenzovaného mlieka vymiešajte so 75 ml 20% smotany a práškovým cukrom.
  10. Ak je korpus upečený, vyberte ho z rúry, poprepichujte vidličkou a postupne naň vylejte zmes kondenzovaného mlieka, smotany a cukru.
  11. Na záver roztrite na korpus krém, formu prekryte potravinárskou fóliou a nechajte cez noc odstáť v chladničke.

Tortu možno dozdobiť rôznym ovocím. Čučoriedkami, malinami, jahodami, ale aj banánom či kiwi. Vyskúšajte koláčom Tri mlieka nahradiť slávnostnú tortu! Uvidíte čo na to povie vaša rodina a priatelia. Zdieľajte s nimi tento recept!

Zdroj: sovkusom.ru

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Toto je dôvod, prečo je môj sušienkový koláč majstrovským dielom. Moje tajomstvo dokonalej chute spočíva…”