Vystavila svoju fotku na Facebooku a tá sa okamžite stala hitom internetu. Čo je na nej zvláštne?

Molly Galbraith zdieľala na sociálnej sieti fotografiu, ktorá nie je vôbec ničím zvláštna. Aj cez to sa hneď stala hitom internetu! Keď sa na ňu pozriete pozorne, nespozorujete nič extra. Čím si to zaslúžila? Fotka sa po sociálnej sieti šíri hlavne kvôli popisku, ktorý pod ňu žena napísala.

Zdroj facebook.com

Ten si môžete prečítať pod zverejnenou fotkou.

Toto je moje telo. Toto nie je fotografia  „pred“. Ani fotografia „po“. Takto vyzerá moje telo v jeden decembrový utorok  – toto je fotografia zo života.  Toto telo miluje bielkoviny, zeleninu, syr a zmrzlinu. Toto telo zbožňuje bent press, zdvihy na hrazde, mŕtvy ťah a spánok. Toto telo bolo zneužité fast foodmi, prebdenými nocami a stresom. Toto telo bolo vystavené na pokraj maximálnej štíhlosti kvôli súťaži  a maximálnej sily kvôli silovému zdvíhaniu. Toto telo žobralo o súcit, keď mu diagnostikovali Hashimoto symptóm a syndróm polycystických vaječníkov.

Toto telo nazývali

príliš tučné príliš útle príliš svalnaté príliš silné príliš slabé príliš veľké príliš chudé

 a to všetko v jednom týždni. Toto telo bolo verejne hodnotené, súdené a kritizované a  podľa neho ohodnocovali aj moje skúsenosti ako trénerky, moju ľudskú hodnotu, a to v pozitívnom i negatívnom zmysle. Niektorí tvrdili, že by zabíjali, len aby mali také telo.Iní naopak hovorili, že by sa zabili, ak by mali také telo (áno, ja toto dokáže povedať človek človeku). Áno, tomuto telu som obetovala toľko času, energie a psychickej záťaže, len aby vyzeralo inak. A dnes? Dnes je toto telo milované, uctievané, opatrované jedinou osobou na ktorej názore naozaj záleží- mnou. Toto je prvý rok, kedy som si nedala záväzok svoje telo zmeniť. Toto je druh slobody, o ktorej som si myslela, že nikdy nezažijem a je to skutočne skvelý pocit.. Prehodnotíte aj vy po tomto príspevku svoj novoročný záväzok zmeniť svoje telo?

Chod hore