Keď pestujete túto rastlinu, určite si ju z bytu nedávajte preč a rozmnožte si ju. Keď uvidíte, aké ma využitie, budete ju strážiť ako oko v hlave

Určite ste sa už aspoň raz v živote stretli s touto rastlinkou, ktorá sa niekedy volá aj strom peňazí. Nazvali ju tak ľudia, pretože jej listy im pripomínali hrúbku okrúhlych mincí. Obsahujú veľké množstvo šťavy, no o jej vlastnostiach vie len málokto. Povieme vám, ako si z izbovej rastliny urobíte skutočnú medicínu.

Najskôr vás musíme upozorniť, že listy tučnolistu okrem užitočných látok obsahujú aj arzén. Preto by sa pri vnútornom požití malo dávať pozor na správne dávkovanie.

свойства толстянки

Využitie tučnolistu

  1. Pri vzniknutom herpese na ústach si natierajte postihnuté miesto šťavou z tučnolistu každých 30 minút. Inou alternatívou je priloženie si obkladu namočeného v jeho šťave a zalepenie náplasťou, najlepšie pred spaním.
  2. Ak sa chcete rýchlo zotaviť po angíne, je potrebné, aby ste si vytlačili šťavu z 10-ich listov a rozriedili ju v pohári s vodou. Týmto roztokom si vykloktajte hrdlo 3x denne.

полезные свойства толстянки

3. Pri artróze kĺbov sa odporúča pred spaním potrieť si miesta šťavou z 10-15 listov.

4. Ak máte problémy s hemoroidmi, priložte si na postihnutú oblasť rozrezaný list.

5. Tučnolist lieči aj popáleniny, strie, rany a abscesy. Pripravte si kašičku z listov, natrite ju na potrebné miesta,               obviažte obväzom a meňte každé 2 až 3 hodiny.

полезные свойства толстянки

6. Šťava z listov tučnolistu odstraňuje svrbenie a zápal po bodnutí komárov, včiel a ôs. Potrite si ranu 4 až 6x denne.

7. Tučnolist pomáha aj pri zápalovom ochorení obličiek. Je potrebné 3x denne vypiť 1 polievkovú lyžicu tohto extraktu: rozdrvte 5 lístkov, zalejte ich pohárom horúcej vody a nechajte vylúhovať 1 hodinu.

Ľudové povery hovoria, že ak tučnolist začne kvitnúť, vašu domácnosť čaká finančné prilepšenie a blahobyt. Starajte sa teda o krásu tejto rastlinky a užívajte si jej blahodarné účinky! Nezabudnite sa o jej liečivé vlastnosti podeliť zdieľaním článku s vašimi blízkymi.

полезные свойства толстянки

Ako ju rozmnožiť?

Rozmnožovanie tučnolistu je jednoduché. Často sa deje samovoľne v kvetináči, kam sem tam odpadne nejaký lístoček. Opatrne zasadené lístočky sa stávajú „mamičkou“ pre malé tučnolisty, ktoré začínajú vyrastať u zaschnutých miest, kde sme lístoček odlomili. Aj keď rastlinu množíme stonkovými rezmi, necháme najprv stonky nejakú dobu zaschnúť, asi deň alebo dva, až potom ich sadíme do zeminy. Druhou možnosťou je dať stonky do pohára s vodou a počkať, až pustí korienky.

PLUS BONUS NA ZÁVER

Učitelia feng shui poznajú spôsob, akým si do domu pritiahnete bohatstvo a pozitívnu energiu. Ľudia veria, že prítomnosť jednej jedinej rastliny v dome pritiahne peniaze ako magnet.

Ide o rastlinu s menom Crassula ovata, ľudovo povedané Tučnolist alebo Tlstica. Táto rastlinka si nevyžaduje veľa pozornosti, dokonca ani veľký kvetináč. Ak jej však doprajete trochu viac priestoru, začne sa krásne rozrastať.  Podľa starej čínskej techniky by mala mať svoje miesto na pravej strane vstupu do domu, v severnejšej časti domu. Tučnolist obsahuje oleje, ktoré podporujú optimizmus a povzbudzujú psychickú a fyzickú kondíciu človeka.

Skúsili ste? Funguje?

Nezabudnite sa o účinkoch tejto rastliny podeliť so svojimi priateľmi

zdroj: sovkusom.ru

Chod hore