Tento úžasný recept na domácu kuraciu polievku ma naučila moja mama. Niečo tak dobré s vôňou domova som dlho nejedla

Kurací vývar by nemal chýbať na žiadnom nedeľňajšom stole alebo po prežúrovanej piatkovej noci. Pridaním niekoľkých ingrediencií si z neho dokážete urobiť výdatné jedlo.

Na prípravu polievky sme si vybrali celé kurča, ale môžete použiť aj ľubovoľné časti tela, najlepšie s kožou.

Ingrediencie:

  • 1 PL slnečnicového oleja
  • 2 mrkvy
  • 1 kurča
  • 2 ČL tymiánu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 4 zelery (použijete len zelené stonky)
  • 2 l vody
  • 200g cestovín
  • Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

Postup:

  1. Narežte si cibuľu a zelerové stonky na kocky a mrkvu na kolieska. Do väčšieho hrnca si dajte olej na ktorom pripravíte zeleninu. Nechajte povariť pod zatvorenou prikrývkou 4-5 minút.

куриный суп рецепт

 

  1. Cesnak si nasekajte najemno, pridajte ho k zelenine, premiešajte a poduste 1-2 minúty.

куриный суп рецепт

 

  1. Do zeleninovej zmesi pridajte kurča (menšieho rozmeru).

куриный суп рецепт

 

  1. Prilejte vodu, osoľte, okoreňte korením a tymiánom (najlepšie čerstvým). Zakryte a nechajte variť na miernom ohni 1,5-2 hodiny.

куриный суп рецепт

 

  1. Vyberte kura, oddeľte mäso od kostí a vráťte ho naspäť do hrnca.

куриный суп рецепт

 

  1. Do vývaru si môžete pridať aj uvarené cestoviny (alebo ryžu, zemiaky či pohánku). Stačí už len servírovať!

Polievka je sama o sebe sýta, ale ak by vám to predsa len nestačilo, môžete si k nej urobiť napríklad cesnakové buchtičky. Pridajte si tento recept do zbierky ako vašu tajnú zbraň a zdieľajte ho s vašimi priateľmi.

куриный суп рецепт

zdroj: sovkusom.ru

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Kurací vývar by nemal chýbať na žiadnom nedeľňajšom stole alebo po prežúrovanej piatkovej noci. Pridaním niekoľkých..." />