Adoptoval psa z útulku a spolu s ním dostal list od predchádzajúceho majiteľa – obsah listu ho dohnal až k slzám …

Niektoré príbehy čítame so zatajeným dychom. Tento krásny príbeh je toho príkladom. Nevieme, či sa skutočne stal, ale stojí zato si ho prečítať. Rozhodli sme sa o neho s vami podeliť.

„Chcel som adoptovať psa z útulku. Zapáčil sa mi labrador menom Reggie. Okamžite som vedel, že to je pes pre mňa. Je pravda, že začiatky neboli ľahké. Nevedel som si k Reggiemu nájsť cestu. Keď som si prezeral adopčné papiere, našiel som tam list adresovaný novému majiteľovi. Než som list otvoril, povedal som Reggiemu – možno má tvoj predchádzajúci majiteľ pre nás nejakú radu? „

Novému majiteľovi môjho psa:

SOURCE: PIXABAY

Nie som práve nadšený, že čítate tento list. Znamená to, že má Reggie nového majiteľa a ja s ním už nemôžem byť.
Dovoľte mi, aby som Vám o tomto nádhernom Labradorovi povedal pár vecí. Pomôže Vám to vybudovať si s týmto úžasným psom lepší vzťah.
Po prvé – Reggie miluje tenisové loptičky. Čím viac, tým lepšie! Zvyčajne drží v papuľke 2 loptičky naraz. Skúšal vziať aj tretí, ale zatiaľ sa mu to nepodarilo. Bez ohľadu na to, kam loptičku hodíte, Reggie za ním pobeží ako blázon, a preto si dávajte na ulici pozor. Nechcete predsa, aby sa stala tragédia!

Reggie pozná základné povely ako je sadni, stoj a k nohe. Je 2x denne – v 6 ráno a v 18 večer. Bol očkovaný, ale neznáša, keď musí ísť k veterinárovi.

Nakoniec, by som Vás chcel požiadať, aby ste mu dal (a) trochu času, aby si na Vás zvykol. Po mnoho rokov sme boli len my dvaja. Chcel by som Vám prezradiť tajomstvo. Jeho meno nie je Reggie. Neviem, prečo som v útulku napísal práve toto meno. Ak čítate tento list, mal (a) by ste spoznať jeho ozajstné meno – Tank. Hovorím mu tak, pretože som tankom jazdil na vojne. Jediná vec, ktorú som si prial bola, aby mal Tank domov kým ja budem na misii v Iraku. Po dobu 6 rokov bol tento pes moja jediná rodina. Rovnako dlho som slúžil v armáde. Dúfam, že teraz bude rodinou pre Vás a že Vás bude milovať rovnako, ako miloval ma.
Ak mám opustiť Tanka, aby som ochránil našu vlasť pred terorizmom – budiž. Dúfam, že Tank bude na mňa hrdý a že to pochopí. Je to veľmi šikovný pes.

SOURCE: PIXABAY

Dal som ten list späť do obálky. Samozrejme som o tom mužovi počul. Bol to vojnový hrdina a pred niekoľkými mesiacmi dostal posmrtné vyznamenanie. Potom som sa pozrel na svojho psa. „Hej Tanku“ povedal som pokojne a pes zdvihol hlavu a zavrtel chvostom. „K nohe, psík!“ Tank ku mne okamžite pribehol a olízal mi tvár. „Chceš sa hrať s loptičkou?“ Pes vybehol z miestnosti a po chvíli ku mne prišiel s 3 tenisovými loptičkami v papuli …

Páčil sa vám tento príbeh? Nezabudnite ho zdieľať so svojimi priateľmi a rodinou!

SOURCE: PIXABAY

Chod hore