Tento muž znásilnil ešte len 8-ročnú dievčinu. O šesť rokov neskôr sa mu za to kruto pomstila …

V novembri v roku 2010 bol Zabhullah Boota, ktorému bolo 56 rokov, odsúdený do väzenia za to, že znásilnil ešte len 8-ročnú dievčinu. Avšak po 6 rokoch si zažiadal tento násilník o predčasné prepustenie, bolo mu vyhovené, a tak sa vrátil domov do Bradforde v Anglicku. Lenže v rovnakom meste bývala aj skôr znásilnené dievča …

Viete si predstaviť to, že človek, ktorý takto ublížil nevinné dievčaťu, je zrazu na slobode a do toho ešte voľne chodia po uliciach mesta, v ktorom toto dievča býva? Keď sa to dievča dopočula, bola podľa slov matky úplne zdesená a šokovaná.

Preto sa odhodlala k činu, ktorý mal aspoň z časti odčiniť to, čo jej urobil. Doma si táto už 14-ročná dievčina vzala nôž a pred Zabhullahovým domom ho bodla do hrude pred zrakmi jeho detí.

Táto bodná rana mu zasiahla hlavné tepnu, avšak príchod záchranárov bol veľmi rýchly, a tak mu stačili ešte pomôcť. Dievča bolo okamžite prevezená na policajnu stanici. Myslela si však, že je Zabhullah mŕtvy a bola pripravená čeliť následkom svojho konania. Policajtom vypovedala, že jej život skončil v deň, kedy ju znásilnil.

Hoci bolo jej konanie pochopiteľné, bola neskôr obvinená z pokusu o vraždu. Pred súdom sa ku všetkému priznala, nič nezatajovala a tiež sudcovia povedala celý svoj príbeh. A práve preto sa sudca Jonathan Durham Hall rozhodol, že dievča zbaví obvinenia.

Pri súdnom pojednávaní sa na dievča pozrel a povedal, že ak ho niekto donúti, aby bol tento trest splatený, tak by ho radšej splatil on sám. Dievča bolo teda justičným systémom prepustená a sudca uviedol, že sa nič podobné už nikdy nebude opakovať.

Chod hore