Chutná paradajková omáčka s paprikou. Ideálna ako kečup, k mäsu, alebo na chlieb. Vydržala mi celú zimu

Paradajková omáčka a cestoviny sú len jeden z mnohých receptov, ktoré si môžete z týchto ingrediencii pripraviť rýchlo a chutne. Samotná omáčka je skvelou náhradou kečupu a hodí sa nielen k mäsu, ale aj k hranolčekom či pečeným zemiakom.

Potrebujete

  • 3 kg paradajok
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 4 kg papriky
  • 2 ks čili papričiek
  • 330 g cukru
  • 160 g soli
  • Bylinky podľa chuti

Postup

  1. Paradajky narežte na plátky a vložte do mlynčeka na mäso. V prípade, že máte odrodu s hrubšou šupkou, bude lepšie, ak ju odstránite. Paradajkovú zmes nalejte do hrnca s hrubším dnom a varte na miernom ohni po dobu 20-25 minút.

томатный соус рецепт с фото

  1. Papriku vyčistite od semienok, nakrájajte na plátky, pomeľte v mlynčeku na mäso, pridajte ju k paradajkám a varte ďalších 15-20 minút.

томатный соус рецепт с фото

  1. Teraz si olúpte cesnak a prelisujte ho. Čili papričky si taktiež pomeľte a nakrájajte si vaše obľúbené bylinky – môže to byť koriander, petržlenový vňať, bazalka a pod.

томатный соус рецепт с фото

  1. 5 minút pred koncom varenia pridajte do omáčky bylinky, cesnak, čili papričky, soľ, cukor a premiešajte.

томатный соус рецепт с фото

  1. Nalejte omáčku do sterilizovaných nádob (potrebujete asi 10 ks pollitrových), uzatvorte ich sterilizovanými uzávermi, prevráťte ich a omotajte do utierky.

томатный соус рецепт с фото

zdroj:sovkusom.ru