Najlepšia domáca zeleninová pizza z jedného plechu. Vždy musím robiť dva plechy, pretože sa všetko hneď poje

Pizza – pravdepodobne najrozšírenejší produkt talianskej kuchyne. Tento pokrm môžete ochutnať takmer vo všetkých krajinách na svete, ale všade je rozličná. Pizza sa pevne zakorenila aj v našom menu.

Existuje množstvo rôznych druhov tohto pokrmu. Dnes vám ponúkame  prípravu zeleninovej pizze, ktorá vás nenechá ľahostajným. Stane sa vaším obľúbeným jedlom z talianskej kuchyne.

Pizza so zeleninou

Ingrediencie:

500 g múky

½ – 1 pohár vody

100 g smotanového masla

Štipka cukru

Štipka soli

4 rajčiny

2 baklažány

1 bulharská paprika

2 cukety

300 g syra

200 g smotany

1 pol. lyžica rastlinného oleja

1 čaj. lyžička kurkumy

3 pol. lyžice provensálskeho korenia

Príprava

Pripravte si všetky ingrediencie.

Vyvaľkajte cesto podľa plechu a vložte ho do trúby na 15 – 20 minút.

  pizza

Príprava omáčky: môžete si ju pripraviť aj skôr, ale je dôležité, aby vo chvíli zalievania bola horúca. Zmiešajte ingrediencie (200 g smotany, 1 pol. lyžica rastlinného oleja, 1 čaj. lyžička kurkumy, 3 pol. lyžice provensálskeho korenia) a varte 2-3 minúty.

  pizza

Poduste cuketu.

  pizza

Poduste baklažány na rastlinnom oleji do zlatistej kôrky.

  pizza

Vyberte z trúby základ, vymastite ho omáčkou a na vrch poukladajte cuketu a baklažány.

  pizza

Nasypte bulharskú papriku.

pizza

Polejte omáčkou a vložte to do trúby na 5-7 minút.

Vyberte to z trúby a na povrch naukladajte rajčiny.

  pizza

Polejte omáčkou.

  pizza

Posypte syrom.

pizza

Pečte v trúbe niekoľko minút.

Všetko úsilie spojené s prípravou pizze, stojí za to.  Takú lahodnú pizzu ste ešte nejedli. Pokúste sa pripraviť toto kulinárske umenie a zdieľajte tento recept so svojimi priateľmi.

zdroj:takprosto.cc

Chod hore