Za 5 minút sa s týmto spôsobom zbavíte bolesti hlavy. Nemusíte jesť ani predražené tabletky od bolesti hlavy

 

Keď vás nečakane zasiahne silná bolesť hlavy a vy pri sebe práve nemáte žiadny prášok, ktorý by vám od nej uľavil, začína doslova nočná mora. Hoci sa môže situácia zdať úplne beznádejná, nie je tomu tak! Existuje totiž spôsob, ktorý uľavuje od bolesti úplne rovnako ako prášky a možno aj rýchlejšie.

Tento spôsob sa nazýva akupresúra a je to druh masáže, ktorej účinky sú potvrdené radom vedeckých štúdií. Vzhľadom k svojej povahe, aj napriek tomu, že je to forma akupunktúry a reflexnej terapie, nepotrebuje žiadne špeciálne lekárske znalosti.

Ako masírovať akupresúrne body

Najdôležitejším krokom je zaujmúť pre vás pohodlnú polohu a relaxovať. Nemusíte sa ani báť, že by vám masáž zabrala príliš času, v priemere trvá tak 30 sekúnd až 1 minútu.

Body si masírujte krúživými pohybmi alebo vyvíjajte tlak. Obvykle bolesť hlavy zmizne už počas masáže alebo bezodkladne 5-10 minút po nej.

Existuje 6 hlavných bodov, ktoré vám pomôžu sa bolesti zbaviť

Yintang bod

Tento bod sa nazýva Yintang čiže tretie oko a nachádza sa medzi obočím, presne v mieste kde končí nos a už začína čelo. Masážou tohto bodu sa tiež rýchlo zbavíte unavených očí.

Zan Zhu body

Tieto symetrické body sú umiestnené v spodnej časti vnútorného okraja obočia. Masáž v tomto bode vás zbaví nádchy a zlepšuje ostrosť videnia. Masáž vykonávajte krúživými pohybmi alebo stlačením aspoň na 1 minútu.

Yingxiang body

Tieto body sú umiestnené na oboch stranách nosných dierok v súlade s očami. Ak ich chcete nájsť, nahmatajte si jamku v dolnej časti lícnej kosti a práve tu sa tieto dva body nachádzajú. Masážou si uľavíte od bolesti hlavy, zubov a telo zbavíte nahromadeného stresu.

Tian Zhu body

Nasledujúce body sa nachádzajú v zadnej časti hlavy medzi uchom a začiatkom chrbtice. Masírovanie týchto bodov prispieva aj k zmierneniu upchatého nosa, bolesti očí i uší, silné bolesti hlavy či migrény.

Shuai gu body

Shuai gu body sú umiestnené 2-3cm od spánkov. Opäť aj tu si nahmatáte malú jamku, v ktorom sa tento bod nachádza. Tlak vyvíjaný na túto oblasť zmierňuje bolesti hlavy v oblasti spánkov a takisto uľaví od unavených očí.

 

He Gu body

Tieto body sa nenachádzajú v oblasti hlavy, ale na zadnej strane ruky medzi palcom a ukazovákom. Masáž tohto bodu zmierňuje bolesti chrbta, zubov a tiež uľavuje od napätia v krčných svaloch.

Máte aj vy osvedčený trik, ako sa zbaviť bolesti hlavy, ktorý vám pomáha? Podeľte sa s nami o neho v komentároch!

zdroj:brightside.com

Chod hore