Kvôli experimentu som vypila každý deň pohár červeného vína. To čo sa stalo o pol roka mi len potvrdilo, čo som tušila

 

Silné alkoholické nápoje sú bezpodmienečne nevhodné pre správne fungovanie nášho tela. Čo ale suché červené víno, ktorého pozitívne účinky sú súčasťou horúcich diskusii v rôznych kruhoch spoločnosti.

польза красного вина

Milovníci nápoja bohov sa domnievajú, že obyvatelia krajín s vinárenskou výrobou vedú v počte dlhodobo žijúcich ľudí. Na druhej strane, jeho oponenti si myslia, že títo ľudia nemajú až tak zdravé srdce, ako si mnohí myslia a sú náchylnejší na niektoré typy rakoviny.

Aby sme sa zbavili akýchkoľvek pochybností, našli sme pre vás zaujímavú štúdiu. Výsledok ukázal to, čo sa stane s ľudským telom, ak každý deň vypije pohár vína.

польза красного вина

Ako víno ovplyvní ľudský organizmus

Vedci na izraelskej univerzite Ben Gurion si na experiment zavolali ľudí, ktorým bola diagnostikovaná cukrovka druhého typu v rôznych štádiách a museli zo svojho jedálnička vylúčiť alkohol. Všetci účastníci mali naordinovanú stredomorskú stravu. Rozdelili ich do troch skupín podľa toho, čo musia zaradiť do jedálnička na večeru: čistá voda, suché biele a červené víno.

польза красного вина

O 6 a 24 mesiacov neskôr zistili zaujímavé fakty – dve kategórie, ktoré pili víno, mali výrazne zlepšenú kvalitu spánku. Taktiež prišlo zlepšenie krvi  dobrého alfa-cholesterolu, ktorý na rozdiel od zlého znižuje riziko kardiovaskulárnych chorôb a aterosklerózu.

Taktiež tí, čo každý deň vypili 150 ml červeného suchého vína mali znížený metabolický syndróm, zmenšenú citlivosť na inzulín a stabilizovaný krvný tlak.

Počas dvojročnej štúdie zistili, že ľudia, ktorí po 60 minútach za večerou vypili víno, mali o 30% nižšiu hladinu cukru ako tí, čo pili iba čistú vodu.

Vo všeobecnosti experiment nepriniesol žiadne prelomové výsledky, len sa potvrdilo takmer jednomyseľný názor kardiológov, že 200-300 ml červeného suchého vína po vyváženom obede či večeri, majú pozitívny vplyv na organizmus, pôsobia aktívne vo vzťahu k cukrovke, infarktu myokardu a zlyhaniu srdca.

польза красного вина

V prípade, že si to chcete vyskúšať na sebe, pripomíname, že účastníci konzumovali najme ryby, zeleninové šaláty s olivovým olejom, trochu mäsa a ovocie ako dezert.

zdroj:sovkusom.ru

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Kvôli experimentu som vypila každý deň pohár červeného vína. To čo sa stalo o pol roka mi len potvrdilo, čo som tušila”