Už 3 roky chodí do práce v tom istom oblečení. Kolegovia najskôr nevedeli, čo si majú myslieť. TU je Dôvod

Existuje mnoho žien, ktoré svoj čas, svoju energiu a peniaze míňajú na kúpu tých najlepších a najnovších outfitov. Ale len málo z nich si do zamestnania oblečie 3 dni po sebe rovnaké šaty. Riaditeľka umelecko-reklamnej spoločnosti Matilda Kohl, chodila 3 roky do práce v rovnakom oblečení – čierne nohavice a biela blúzka.

Vyriešila tým problém, ktorý má každá žena, keď sa ráno chystá do práce: „Čo si mám obliecť?“

Jedno krásne ráno si uvedomila, že už nechce viac strácať čas vyberaním oblečenia zo šatníka. Myslí si, že ide o zbytočnú činnosť, ktorá človeku prináša viac stresu ako potešenia.

Na jednom z obchodných stretnutí upriamila pozornosť na to, že spolu sediaci muži vôbec neriešia to, ako vyzerajú a ani to, že ich oblečenie vyzerá ako uniforma. Rozhodla sa teda kúpiť si 15 bielych hodvábnych blúzok s mašličkou a 6 čiernych nohavíc.

Tento štýlový outfit sa stal jej pracovnou uniformou.

Počas pracovných dní musím riešiť množstvo tvorivých zadaní, ktoré stimulujú môj mozog. Nepovažujem za potrebné vyjadrovať svoju kreativitu tým, čo mám na sebe,“ priznala žena.

Keď ju takto prvýkrát videli jej kolegovia, nerozumeli čo sa deje. Nadriadení jej dokonca chceli zvýšiť plat, aby si mohla kúpiť iné oblečenie.

Nový prístup k oblečeniu jej pomohol ušetriť nielen čas ale aj energiu. Ľudia pracujúci v umeleckej oblasti musia počas jedného pracovného dňa urobiť stovky rozhodnutí a hoci sa to nezdá, aj takéto rozhodnutie dokáže život zjednodušiť. 

Toto rozhodnutie jej pomohlo aj v tom, aby už zbytočne nemeškala do práce, keďže výber oblečenia jej zabralo pomerne dosť času.

O neobvyklom prístupe k šatníku dokonca napísala článok v známom módnom magazíne Harper´s Bazaar.

Keď sa jej článok objavil na webe, Kahl bola prekvapená, ako nezvyčajne ho ženy prijali. Väčšina z nich si to vysvetľovala tak, že sa uchýlila k uniforme, aby vykročila z davu. Okrem toho si Matilda začala viac vážiť aj iné kúsky oblečenia a cíti sa v nich atraktívnejšie, ako to bolo predtým.

Dodáva, že počas víkendov si rada oblečie výraznejšie sukne, svetre a šaty. Rozhodnutie obliekať si do práce uniformu, ju prinútilo oceniť si outfity, ktoré si starostlivo vyberá počas voľných víkendov.

Ako je vidieť, jej kolegovia sú nadšencami tohto nápadu a nemajú problém prísť do práce v rovnakom oblečení. Matilda Kahl sa nebála toho, čo si o nej pomyslia iní ľudia a urobila to, čo považovala za vhodné.

Čo si myslíte o takomto rozhodnutí? Podeľte sa s nami o vaše názory v komentároch!

zdroj:videoboom.cc

Chod hore