Ako získať prácu, ak už nemáte 40

Hľadanie práce v čase, keď pridáte položku „boľavé kolená“ do svojho životopisu, môže byť veľmi náročná úloha. Okrem toho súťažíte s mladšími kandidátmi, ktorí sú plní ambícií, tlaku a hladu. Vyšší vek však neznamená, že ste odsunutí na vedľajšiu koľaj. Naše tipy, ako si uľahčiť hľadanie novej práce aj po 40-tke alebo 50-tke vás o tom presvedčia.

Zmeňte svoj postoj

V prvom rade nemyslite na svoj vek. Zneistí vás to na pohovore a zničí vašu dôveru a schopnosť prijať konkrétnu prácu. Namiesto toho sa zamerajte na svoje schopnosti a skúsenosti, ktoré môžete zamestnávateľovi ponúknuť. Kúpte si lacný notebook a spojte sa s ním cez internet so svetom, ktorý vám ponúka obrovské množstvo príležitostí. Nehovoriac o tom, že si sním užijete aj kopec zábavy.

Využite známosti

Žili ste na tejto Zemi určitý počet rokov a to znamená, že ak nie ste príliš veľký introvert, počas svojho života ste získali niekoľko známych a priateľov. Teraz je čas im napísať alebo zavolať.

Vaši mladší konkurenti by to určite urobili. Tak sa nenechajte zahanbiť. Na tom, že chcete pracovať, nie je predsa nič zlé.

Naučte sa cudzí jazyk

Ak ste v škole nedávali dobrý pozor, nič si nepamätáte, alebo ste sa angličtinu vôbec neučili, máte možnosť to zmeniť absolvovaním jazykového pobytu pre dospelých. Takéto schopnosti sú dnes základom, no mnohí mladší konkurenti nimi ešte sále nedisponujú, vďaka čomu môžete mať pred nimi náskok!

Založte si svoj vlastný podnik

Hlavné je prísť s dobrým nápadom, ktorý ľudí zaujme. Prostredníctvom internetu dnes predáte takmer všetko. Svoje nové sídlo spoločnosti, nutné k jej registrácii v obchodnom registri, si predsa môžete zariadiť aj virtuálne! A určite to potom s dobrou marketingovou agentúrou dotiahnete ďalej než ste si mysleli.

Chod hore