Tiger bol po celý svoj život zavretý v klietke. Pozrite si jeho reakciu, keď ho pustili z klietky

Cirkus? To znie ako zábava pre celú rodinu. Je tam popcorn, zábava, predstavenie a samozrejme aj zvieratá.

Akokoľvek, mnohým zvieratám nie je však poskytovaná taká starostlivosť ako by potrebovali. Sú držané proti svojej vôli, nútia ich k predvádzaniu trikov a sú držané ďaleko od svojho prirodzeného prostredia. Niektoré z nich sú dokonca držané v menších priestoroch ako je zdravé a práve to bráni ich rastu. Nanešťastie sme často svedkami toho, ako sú tieto zvieratá násilne držané v malých klietkach.  No nie všetky takto držané zvieratá dožijú svoje dní takto.

Hoover – tiger strávil niekoľko rokov v cirkuse v Peru. Aj napriek tomu že legislatíva v Peru zakazuje držanie divých zvierat v cirkuse, on bol umiestnený v klietke a bičovaný. Úžasní ľudia z Animal Defenders International to však už nevedeli vydržať. Niekoľko mesiacov sledovali tento cirkus na základe anonymného oznámenia až nakoniec zasiahli a Hoovra oslobodili.

Veľká mačka bola jedna z 12 tigrov, ktoré boli oslobodené, ale tento Hoover je posledný z tejto skupiny. Už nie je dlhšie držaný proti svojej vôli a môže si užívať slobodu. Hoover bol premiestnený do rezervácie Big Cat Rescue na Floride, kde si pokojne žije.

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Tiger bol po celý svoj život zavretý v klietke. Pozrite si jeho reakciu, keď ho pustili z klietky”