Každý deň pred prácou išiel na prechádzku po pláži, keď TO uvidel ležať v piesku, stál ako obarený!

Steve Mershon býva v blízkosti pláže a svoj spôsob života úplne miluje. Často chodí na prechádzky a pozoruje západy slnka, niekedy tiež hľadá zaujímavé veci ktoré vyplavujú tajomné vody mora.
Jedného dňa si uprostred hromady odpadkov všimol fľašu, v ktorej bol zvinutý kúsok papiera. Zrejme každý z nás už ako dieťa sníval o nájdení pirátskej mapy vedúcej k skrytému pokladu, alebo o liste stroskotanca žijúceho na opustenom ostrove.

To, čo sa nachádzalo v fľaši bolo však ďaleko viac vzrušujúce!

Vo vnútri fľaše sa nachádzal list napísaný rukou dieťaťa. Stálo v ňom:

„Drahý Daniel, je mi veľmi ľúto, že si umrel a keby si bol nažive, určite by sme si spoločne zahrali futbal alebo basketbal. Pridali by sa k nám aj Mattew, Oskar a Brandon. Chodím do 5. triedy, a bol si mojím najlepším priateľom, naša obľúbená pesnička bola Austin Moon a dúfam, že sa v nebi s Pánom Ježišom dobre bavíš. Tvoj najlepší priateľ, Jonathan Torres. „Po prečítaní listu Steve vedel, že musí odpovedať … Jonathanovi odpísal toto:


„Drahý Jonathan Torres, volám sa Steve a jedno krásne utorkové ráno 19. apríla som našiel Tvoj list vo fľaši. Na začiatok som Ti chcel povedať, že napísaním tohto listu si ukázal, akým silným si chlapcom. Veľmi vyzreté dokazuješ, ako veľmi máš svojho priateľa rád.

Tvoji rodičia, priatelia, učitelia musia na Teba byť veľmi pyšní. Ja a tiež moji známi, ktorým som tento list ukázal sme, samozrejme, tiež. Daniel mal naozaj šťastie, že práve Ty si bol jeho najlepším priateľom. Je mi veľmi ľúto, že navždy odišiel. Z Tvojho listu sa ale zdá, že spoločne s Mattewem, Oscarom a Brandonom ste sa veľa venovali športu. Som si istý, že Daniel chce aby si vedel, že vždy keď hráte futbal, on aj Pán Ježiš sa na vás pozerajú zhora. Možno že ďalší gól by ste mali venovať vášmu najlepšiemu priateľovi – Danielovi.

Neviem kedy a ani kde si svoj list hodil do mora, ver ale, že sa dostal do správnych rúk. Vieš, na pláži nájdem vždy veľa vecí, a tie najlepšie si nechávam. Mám celú policu plnú vetvičiek, mušlí, okuliarov a … fliaš. Jonathan, fľaša s Tvojím listom je tým najkrajším, čo sa mi kedy podarilo nájsť.

Chod hore