Leto predstavuje príležitosť nielen na opaľovanie, ale aj na starostlivosť o vaše zdravie. Môžeme sa radovať z čerstvého ovocia , zeleniny a byliniek. Máme pre vás chutnú polievku, ktorá je schopná nielen očistiť telo od toxínov, ale aj zvýšiť jeho imunitu!
Pomôže všetkým, ktorí si chcú zachovať skvelú postavu a zároveň konzumovať niečo, na čom si pochutia chuťové bunky.
Potrebujete
- 50 g mladej fazuľky
- 100 g červenej a žltej papriky
- 100 g zeleru
- 1 menšia mrkva
- 50 g špenátu
- Malý zväzok rukoly alebo petržlenovej vňate
- 100 g brokolice
- 1-2 ČL cesnakovo-zázvorovej pasty
- 2-4 ČL ajurvédskeho korenia: rasca, koriander, škorica, kurkuma, čierne korenie, klinčeky
- Morská soľ (alebo obyčajná) podľa chuti
- 1 PL olivového alebo ľanového oleja
- Polovica limetky alebo citrónu
- 250-500 ml vody
- Dyňové semienka
Postup
- Nalejte si do hrnca 250 vody a vysypte do nej fazuľu. Môžete pridať aj trochu olivového oleja – zmäkne. Postavte hrniec na oheň a pridajte korenie. Je lepšie, ak ho tam dáte na začiatok, aby polievka získala tú správnu arómu a chuť.
- Zeleninu a ovocie si nakrájajte, mrkvu nastrúhajte na strúhadle alebo narežte na pásiky.
- Prilejte do hrnca ešte 150 ml vody a priveďte k varu. Teraz znížte plameň na minimum a pridajte zeleninu. Varte 10 minút a následne pridajte aj cesnakovo-zázvorovú pastu, ktorú si pripravíte rozmixovaním zázvoru a cesnaku v rovnakom pomere.
- Varte ďalších 5-10 minút, kým zelenina nebude uvarená. Nakoniec pridajte aj soľ. Polievku môžete konzumovať takto, alebo ju rozmixovať pomocou ručného mixéra. Vytlačte ešte trochu limetkovej šťavy, ozdobte dyňovými semienkami. Hotovo!
Ak je fazuľa stará, potom je lepšie, ak ju namočíte cez noc do vody, v opačnom prípade sa bude variť niekoľko hodín. Do polievky taktiež môžete pridať čerstvý zelený hrášok a uhorku. Konzumujte ju 3x týždenne. Vaše telo bude čistejšie a vy sa budete cítiť konečne ľahšie!
zdroj: takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?