Ľudia s touto vlastnosťou sa častejšie tešia sexu

„Zlí chlapci“ (tzv. „Bad boys“) nás odjakživa priťahovali. Iskry v ich očiach napovedajú dobrodružstvo. A možno v nás vzbudzujú nádej začať konečne prežívať život naplno. Britská štúdia však odhalila, že existuje ešte jedna skupina mužov, ktorá nad zlými chlapcami víťazí.
Podržte sa – sú to ich láskavé náprotivky.
Podľa štúdie publikovanej v časopise The British Journal of Psychology majú altruisté (ľudia so sklonmi pomáhať) väčší úspech u opačných pohlaví. Okrem toho sa tešia aj viac sexuálnych partnerov, vrátane tých príležitostných.

 A aj vo vzťahoch súložia viac.

Source: pixabay.com

Vo výskume profesora Stevena Arnockého hodnotilo 800 ľudí svoje vzťahy a tendencia k altruizmu. Účastníci vypĺňali kolónky zamerané na charitatívnu činnosť, darcovstvo krvi, pomoc cudzincom na ulici, darovanie výhier alebo ochotu ponúknuť pomocnú ruku svojim spolužiakom.

Ako to dopadlo, už vieme. Láskavá povaha ale nepôsobí pri nadväzovaní vzťahov rovnako u oboch pohlaví. Bohužiaľ pre nás, milé dámy.
„[Altruizmus] je efektívnejší u mužov ako u žien,“ povedal Pat Barclay, profesor psychológie, ktorý pracoval na štúdiu s profesorom Arnockým.

Takže čo naznačuje štúdia? Že síce prepadáme kúzlu frajerov, ale dôverujeme „vzorným mužom“. A že by dobrí muži mali vziať svoje sebavedomie pevne do rúk – a nakladať s ním v mene tejto štúdie.

Zdroj: Science Daily

Chod hore