Umierajúci pacient bol odvezený do nemocnice. Ale potom počuli poslednú žiadosť tejto ženy …

Mnohí z vás už videli filmy, kde sa umierajúci ľudia chceli pred koncom svojho života poslednýkrát pozrieť na more. Na ceste k svojmu cieľu museli prejsť mnoho prekážok, ktoré im priniesli nezabudnuteľné dobrodružstvá.

V živote však podobné prípady vyzerajú úplne inak. Uvedieme vám príklad, ktorý sa odohral v austrálskom štáte Queensland a ľudia sa s ním natoľko stotožnili, že zdravotníkov považujú za hrdinov.

V ten deň ošetrovatelia Graham Cooper a Daniel Kellan priniesli pacientku na jednotku paliatívnej starostlivosti. Pre tých, ktorí nevedia: paliatívna medicína sa zaoberá zmierňovaním stavu pacienta, keď už boli vyčerpané všetky možnosti liečby. Pomoc tohto druhu sa poskytuje najmä pacientom s nevyliečiteľnou formou či v poslednom štádiu rakoviny.

Privezená žena si uvedomovala, že jej už neostáva veľa času a tak sa obrátila na ošetrovateľov s nečakanou prosbou. Žena požiadala zamestnancov nemocnice, aby jej poslednýkrát dopriali výhľad na more. Graham a Daniel si najskôr neboli istí či je to správne rozhodnutie, no nakoniec ju posadili na vozík a vybrali sa na pláž.

Keď smrteľne chorá žena videla morské vlny, dokonca aj chlap ako hora v podobe zdravotníka vypustil niekoľko sĺz. Po tom , čo uvidel jej výraz tváre nešťastnej ženy, vedel, že spolu s kolegom urobili to najlepšie rozhodnutie.

Opatrne postavili invalidný vozík na malý kopec nad plážou a chceli, aby si žena naplno vychutnala pohľad ktorý mala pred sebou. Podľa oboch mužov sa žena pozerala na more so slzami v očiach.

Ísť na pláž nebolo možné, no aj napriek tomu sa ošetrovatelia rýchlo dostali k oceánu a nabrali si trochu slanej vody do igelitového sáčku, ktorý dali chorej pacientke. Po tejto prechádzke sa žena upokojila, polepšilo sa jej a dokonca sa na jej tvári konečne objavil úsmev.

Keď sa o konaní zamestnancov dozvedeli nemocničné orgány, jednohlasne s ich postupom súhlasili. Po tom, čo sa ich príbeh dostal na sociálne siete, pridali sa k ním aj ďalšie zážitky zo života.

Jeden ošetrovateľ zdieľal svoju skúsenosť kedy priniesol zmrzlinu umierajúcemu pacientovi. Ďalší si spomenul, ako sanitka vzala ženu s nevyliečiteľnou formou rakoviny namiesto nemocnice na svadbu vlastnej dcéry. Vediac že umiera, chcela stráviť posledné dni v kruhu svojej milovanej rodiny.

Ľudia, ktorí sa dozvedeli o tomto príbehu si urobili vlastný záver: ošetrovatelia pracujúci v tomto obore medicíny by mali vždy takto pracovať a je potrebné im za to vzdať hlbokú úctu.

Mnohí hovorili, že pred smrťou by sa chceli rozlúčiť aj s krásami nášho sveta. Zdravým ľuďom môžu tieto priania znieť ako maličkosti, no pre pacientov s nevyliečiteľnou chorobou je takýto čin od ich ošetrovateľov neuveriteľne dôležitý!

Čo si o tomto smutnom, no zároveň krásnom prejave ľudskosti myslíte vy? Podeľte sa s nami o vaše názory v komentároch a nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priateľmi na sociálnej sieti.

foto:videoboom.cc

Chod hore