Urobte si sami mäkkučké a pohodlné papučky len za 2 hodiny! Kompletný návod pochopí každý

Už ste niekedy počuli o Joshovi Jakusovi? Ja osobne nikdy, až dokým som neuvidela jeho nádhernú prácu – od kabeliek po obuv. Základom jeho populárnych výrobkov je idea vyrobiť praktickú vec na každodenné použitie len z jedného kúska plsti. Aby sa nič (alebo takmer nič) nemuselo zošívať či prišívať. Len rezať.

Keď som uvidela jeho praktické a pritom veľmi ženské veci, tiež som zatúžila mať niečo podobné. Keďže som si však dizajnérske kúsky nemohla dovoliť, rozhodla som sa obrátiť na domácu výrobu, ktorá ma ešte nikdy nesklamala.

Obrátila som sa teda o pomoc k svojej dávnej kamarátke, ktorá sa venovala podobným veciam, ukázala som jej vec, ktorú by som veľmi rada mala a odišla som do práce. A čo je najlepšie – všetko sa podarilo a teraz sa doma môžem chváliť neuveriteľne teplými a štýlovými papučami z plsti.

тапочки из войлока за 15 минут

Papuče z plsti

Redakcia «Tak jednoducho!» pre vás pripravila dostupný a veľmi jednoduchý návod na výrobu papúč z plsti. Výrobok, ktorý vás zahreje na srdci.

VÝROBA

  1. Najskôr si obkreslite nohu a potom vymerajte stred stupaje. Potom nakreslite vzor podľa nasledovného princípu. Vyznačte si stred päty. Od tohto bodu si nakreslite paralelnú čiaru vo vzdialenosti 6-7 centimetrov smerom dovnútra stupaje. Odmerajte šírku stupaje v tomto bode a znova si vyznačte stred. Napokon tieto dva stredy spojte. (Vertikálnu čiaru potiahnite až na koniec stupaje.)тапочки из войлока
  2. Urobte vonkajšiu kontúru stupaje približne 1-1,2 cm. Označte bod 3 na priesečníku vertikálnej čiary a vnútorného kontúru nohy. Od tohto bodu odmerajte dĺžku vrchnej časti papúč, je to približne 12 centimetrov pre veľkosti 37-39. Cez tento bod urobte na vertikálnu čiaru kolmicu.
    Podľa obrázka označte body 2, 0 a 1. Bod 4 je na pravej strane v najširšom mieste vonkajšej kontúry.
    тапочки из войлока или фетра
  3. Teraz je potrebné odmerať dĺžku vnútorného kontúru z bodu 1 do bodu 2. Moje meranie bolo 12,2 cm. Od bodu 2 do bodu 3 sú moje merania 17,3 cm. Od bodu 3 do bodu 0 – 16,7 cm. A napokon od bodu 0 do bodu 1 – 12,5 cm.Teraz od bodu 0 doprava odmerajte výšku papúč, ktorá by mala byť 5-6 cm, a označte ju bodom 5. Nadol od bodu 5 veďte kolmicu. K vzniknutej čiare narysujte rovnobežku cez bod 4. Bod, v ktorom sa rovnobežka dotkne čiary 2 – 0 – 5, označte 10.Z bodu 5 urobte dotyčnicu k vrchnej časti vonkajšieho kontúru stupaje – bod 6. Z bodu 10 nadol označte dĺžku merania od bodu 0 do bodu 1, čo je v mojom prípade 12,5 cm a miesto označte číslom 11.
    Od bodu 11 vertikálne nadol odmerajte dĺžku nameranú medzi bodmi 1 a 2 a označte bod číslom 12. Cez 12 veďte kolmicu. Smerom nadol k nej narysujte rovnobežku vo vzdialenosti 11-12 cm. Od spodného rohu odmerajte 2,5 cm nahor aj doprava a vzniknuté body spojte krivkou. Od bodu 12 nadol cez krivku odmerajte dĺžku, ktorú ste namerali z bodu 2 do bodu 3, to je 17,3 cm, a vzniknutý bod označte číslom 13.

    Čiara z bodu 13 do bodu 50 by sa mala rovnať dĺžke z bodu 3 do bodu 0. Potom odmerajte vzdialenosť bodov 3 a 6 a naneste ju na krivku od bodu 13 do 50. Tam sa bude nachádzať bod 16.

    тапочки из войлока своими руками выкройка

  4. Napokon z bodu 50 nakreslite vo vzdialenosti 0,5 cm čiaru nadol, dokým sa vám nespojí s čiarou z bodu 5. A vzor máte hotový!домашние тапочки из войлока своими руками
  5. Tým, ktorí sa chcú vyhnúť chybám v prípade, že vzor nebude presný, odporúčam ho najskôr vystrihnúť z nejakej inej látky alebo papiera, ktoré celkom dobre držia tvar.V tomto prípade som použila priesvitný materiál, na ktorý som kreslila vzor, a nechala som okraj asi 3 mm, aby sa mi body pekne prekrývali.детские тапочки из войлока своими руками
  6. Maketu jemne zložte, spojac všetky body. Ak ste spokojný je čas na finálne dielo.самодельные тапочки из войлока
  7. Z plsti vyrežte dva detaily výsledného vzoru. Na podošvu môžete použiť kožu alebo kožienku, stačí ak z nej vyrežete vnútorný obrys stupaje. Prilepiť ju na papuče môžete s pomocou akéhokoľvek tekutého lepidla. Detaily môžete zošiť šijacím strojom alebo aj ručne.тапочки с подошвой из войлока
  8. Ako spojovací materiál môžete použiť farebnú stužku alebo šnúrky od tenisiek. Aby ste mohli prevliecť ihlu, najskôr si pomocou šidla urobte dierky. Vpichy by mali byť 1 cm od kraja.
    Tiež nezabúdajte na kontrolné body, ktoré ste si vyznačili pri kreslení. Aby sa vám ihla ľahšie prevliekala môžete použiť aj kliešte.как стирать тапочки из войлока
  9. A to je všetko – papuče sú hotové!
    как свалять тапочки из войлока

RADA REDAKCIE

Aké teplé, pohodlné a štýlové papučky sa nám podarilo vyrobiť. Dúfam, že sa vám tento nápad páčil a že si s radosťou aj vy vyrobíte podobné papuče. Môžu sa stať výborným darčekom pre blízkych, budú sa v nich cítiť teplo a milovane. Želám vám veľa tvorivých úspechov a všetko len to najlepšie!

Nezabudnite sa s touto úžasnou ideou podeliť aj s priateľkami, nech sa aj ony nechajú inšpirovať týmto návodom!

zdroj: takprosto.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Urobte si sami mäkkučké a pohodlné papučky len za 2 hodiny! Kompletný návod pochopí každý”