Ak sa chystáte na obed pripraviť pečeň, vyskúšajte to takto! Pochúťka len za 20 minút

Hovädzia pečeň je jedným z najvýživnejších produktov živočíšneho pôvodu. Jej jednoduchá príprava a príjemná chuť, je taktiež užitočná pre naše zdravie, pretože obsahuje množstvo vitamínov, minerálnych solí a aminokyselín.

Existuje niekoľko spôsobov, ako si pečeň pripraviť a sme si istí, že aj vy máte svoj obľúbený recept. V prípade, že radi skúšate niečo nové, pripravili sme si pre vás návod na to, ako si vyrobiť pečeňové placky! Ľahké, jemné a rozplývajúce sa na jazyku…

оладьи из говяжьей печени

Výdatné placky môžu byť vyrobené z akejkoľvek pečene: hovädzej, kuracej alebo bravčovej. A pre tých, ktorí si usilovne dávajú pozor na svoju postavu, máme skvelú správu: 100 g pripravených placiek obsahuje len 148 kalórií!

оладьи из говяжьей печени рецепт

Ingrediencie

  • 500 g hovädzej pečene
  • 2 cibule
  • 2 vajcia
  • 2 PL smotany
  • 80 g hladkej múky
  • 1 PL rastlinného oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Pred prípravou lahodných placiek musí byť pečeň umytá, zbavená prípadných blaniek a následne vložená na 30 min do mlieka alebo vody. Tým ju ochránite pred možným spálením a nie príliš príjemnou chuťou.как готовить оладьи из говяжьей печени
  2. Po uplynutí pol hodiny pečeň ešte raz umyte a nakrájajte na menšie kúsky.вкусные оладьи из говяжьей печени
  3. Pomeľte ju v mlynčeku na mäso alebo pomocou mixéra, pridajte k nej nakrájanú cibuľu a rozmixujte do homogénnej konzistencie.диетические оладьи из говяжьей печени
  4. Do pečeňovej zmesi pridajte múku, smotanu a vajcia. Dôkladne premiešajte, kým nezískate hustú krémovú zmes.как приготовить оладьи из говяжьей печени
  5. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Ak máte pochybnosti o tom, koľko soli je potrebné pridať, aby ste to neprehnali, odporúčame vám do 500 g mletej pečene pridať približne 1 čl soli.нежные оладьи из говяжьей печени
  6. Pripravené cesto vložte na 30 minút do chladničky. Múka ho tak zahusti a výsledkom budú nádherné nerozpadajúce sa placky.как сделать оладьи из говяжьей печени
  7. Rozohrejte si panvicu, nalejte si do nej rastlinný olej, osmažte si placky z oboch strán, až kým nezískajú zlatistú kôrku. Mimochodom, pečeň neobľubuje dlhé smaženie, preto to nepreháňajte.оладьи из говяжьей печени фото
  8. Podávajte so smotanovou omáčkou a zeleninovým šalátom. Olížete si všetky prsty na rukách!оладьи из говяжьей печени фото рецепт

Chutné placky si okamžite zamilujete už po ochutnaní prvého sústa. Väčšinou som pečeň vynechávala z nášho rodinného jedálnička a neprikladala jej väčší význam. No odvtedy, čo som ju pripravila na vyššie uvedený spôsob, rodine ju robím pravidelne!

Nezabudnite zdieľať tento úžasný recept aj so svojimi priateľmi na Facebooku. V komentároch nám môžete prezradiť vaše tajomstvá prípravy hodnotného produktu akým je pečeň.

 

zdroj:takprosto.cc

Chod hore