Ingrediencie na masu:
11 ks malých jabĺk
250 g ľubovoľných mletých orechov
1 malá plechovka kajmaku
Postup:
Jablká ošúpeme a uprostred ich odkôstkujeme.
Mleté orechy vymiešame s takým množstvom kajmaku aby vznikla hustá masa.
Následne masu vložíme do každého jablka a tie spolu so zvyšnou masou vložíme do vymasteného a strúhankou vysypaného plechu o priemere 28 cm.
Ingrediencie na cesto:
4 vajcia
1 pohár cukru (250 ml)
2 lyžičky vanílinového cukru
1,5 pohára polohrubej múky
1,5 lyžičky prášku na pečenie
5 lyžíc oleja ( 50 ml )
1 lyžica citrónovej šťavy
štipka soli
Postup:
Celé vajcia vymiešame s cukrom, vanílinovým cukrom, štipkou soli na nadýchanú masu. Potom pridáme preosiatu múku s práškom na pečenie, olej a citrónovú šťavu. Všetko dôkladne vymiešame a vylejeme na plech medzi jablká.
Koláč vložíme do rúry predhriatej na 180 ° C a pečieme okolo 50 minút. Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Pozor: Cesto zvykne pri pečení prihorieť a preto po 30 minútach pečenia prikryte alobalom.
Zdroj: smakiweroniki.pl