Ako si vybrať tú správnu posteľ? Prečítajte si týchto 7 tipov!

Tretinu svojho života strávite v posteli. To je dosť veľké množstvo času na to, aby ste svojmu telu dožičili tú najepšiu možnú starostlivosť. Odborníci sa zhodujú na tom, že dostatok kvalitného spánku má pozitívny vplyv na náš výkon a náladu počas dňa. Prečítajte si týchto 7 tipov a vyberte si tú správnu posteľ. 

Zdroj: Indickynabytok.sk

1. Kde mám pri nakupovaní začať? 

Napriek pokroku technológií a modernizácii nakupovania je často dôležité posteľ predtým, ako si ju kúpite vidieť a častokrát aj otestovať. Na internete si vyhliadnite niekoľko druhov alebo typov postelí, ktoré sa vám pozdávajú. Ak je to možné, choďte si ich vyskúšať do kamennej predajne. Dôležité je, aby ste si naozaj vyskúšali, ako sa vám bude v novej posteli ležať. Požiadavky ľudí sa totiž líšia v závislosti od typu ich postavy alebo preferencií spánku. Nájdite si tú správnu posteľ pre seba. Nebudete tak kupovať mačku vo vreci a budete si môcť vybrať posteľ presne podľa vašich želaní. 

2. Nezabúdajte na svojho partnera 

Ak sa chystáte zdieľať posteľ s iným človekom, je dôležité vybrať ju spoločne. Týmto spôsobom si do nej môžete obaja ľahnúť a uistiť sa, že je dosť veľká a pohodlná pre vás oboch. 

Zdroj: pexels.com

3. Zamyslite sa nad veľkosťou miestnosti

Celková veľkosť spálne hrá pri výbere postele veľmi dôležitú úlohu. Ak je spálňa príliš malá, nemá význam natlačiť do nej obrovskú posteľ. Aby ste si kvalitne oddýchli, musíte mať okolo postele dostatok priestoru na pohyb. V prípade naozaj malej spálne odporúčame zvážiť alternatívu rozkladacích postelí, ktoré sa dajú „skryť do steny“ a šetria tak mnoho miesta.

4. Aký materiál by ste mali zvoliť? 

V rámci materiálov na výrobu postelí sa trendy veľmi nemenia. Ako v minulosti, tak aj dnes je hlavným materiálom pri výrobe postelí drevo. Postele z masívu patria medzi tie najkvalitnejšie a najtrvácnejšie, aké na trhu nájdete. Nebojte sa investovať do novej kvalitnej postele, nezabudnite ju však predtým dôkladne otestovať.

5. Uistite sa, že sa vám posteľ hodí k ostatnému nábytku

Ak chcete, aby sa vaša nová posteľ do izby naozaj hodila, zľadte ju farebne s nábytkom, ktorý už v spálni máte. Rovnaký materiál alebo farba dokážu v rámci celkového vzhľadu miestnosti spraviť veľký rozdiel. 

Zdroj: pexels.com 

6. Myslite na svoje zdravie 

Roštové postele sú tou najlepšou voľbou pre podporu chrbta. Pamätajte na to, že dobrá posteľ by mala rešpektovať veľkosť, tvar a špecifické potreby vašej postavy. Pri výbere matraca odporúčame poradiť sa s odborníkom. Povedzte mu o svojich preferenciách, aby vám mohol poskytnúť užitočnú radu. Pokiaľ je to možné, mali by ste si kúpiť novú posteľ a matrac súčasne, aby ste mohli miesto svojho odpočinku optimalizovať podľa svojich predstáv. 

7. Nečakajte veľa muziky za málo peňazí

Nemusí nutne platiť, že najdrahšie = najlepšie. S veľkou pravdepodobnosťou vám však nebude vyhovovať ani to najlacnejšie. Lacná posteľ môže vyzerať dobre, ale neposkytne vám podporu, ktorú potrebujete pre dobrý spánok. Uvedomte si, že nižšia cena môže tiež znížiť úroveň vášho pohodlia. Je dobré pozrieť si pred nákupom recenzie produktov online, aby ste videli, čo si o vašej voľbe myslia ostatní ľudia, ktorí si ju už kúpili.

Nezabúdajte na to, že posteľ, ktorú si teraz kúpite, vám pravdepodobne vydrží celý život. Tak čo, už máte vybraté? 

Chod hore