Možno nie všetci vedia, ale zmrznuté zemiaky sú po upečení oveľa chutnejšie, ako pri obyčajnej príprave. Tento trik si ľahko vyskúšate pri nasledujúcom recepte. Po dokončení budú mať sladkastú príchuť a pripomenú vám zemiakovú kašu s chrumkavou kôrkou. Okrem toho sa vám nevysušia a nerozpadnú!
Ingrediencie:
- 8 zemiakov
- 50ml slnečnicového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Zemiaky si umyte a očistite. Varte v mierne osolenej vriacej vode po dobu 5-7 minút.
- Vylejte vodu, nechajte ich vychladnúť a nožom do nich vyrežte nie veľmi hlbokú mriežku. Vložte do chladničky na 1 hodinu.
- Plech na pečenie potrite polovicou oleja, položte na neho zemiaky a potrite ich zvyšným olejom.
- Vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte 40 minút. Občas ich otáčajte, aby sa rovnomerne upiekli.
- Hotové zemiaky osoľte, okoreňte a môžete do nich pridať aj prelisovaný cesnak s provensálskymi bylinkami.
Asi sa pýtate, prečo sa zemiaky musia predvariť. Faktom je, že uvarený škrob sa nerozpadne a tým pádom budú zemiaky jemne sladké.
zdroj: sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?