Lekári pomohli dieťaťu vyliečiť jeho zdeformovanú lebku. Rodičia ho takmer nespoznali!

Zamysleli ste sa už niekedy nad tým, ako medicína pokročila za posledných 50 rokov? S pomocou lekárov dokážeme prekonávať choroby, ktoré boli v minulosti považované za nevyliečiteľné. V nasledujúcom článku sa dozviete niečo o náprave deformovanej lebky u detí, keďže v tomto veku je najjednoduchšie zvládnuť vývoj kostí.

Crusonov syndróm je genetické ochorenie, ktoré vedie k predčasnému spojeniu lebečných kostí. Z tohto dôvodu sa u dieťaťa môže objaviť škúľavosť, hluchota, slepota, či problémy s mentálnym vývojom.

Každý prípad je jedinečný, keďže s pacientom pracuje aj zubár, očný lekár, traumatológ, neurochirurg a mnoho ďalších špecialistov. Tento chlapec sa našťastie dostal do dobrých rúk a vďaka snahe lekárov sa jeho tvár zmenila na nepoznanie!

Pred operáciou mal chlapec problémy s dýchaním. Pri Crusonovom syndróme používajú lekári jedinečnú metódu liečby – chirurgický zákrok.

Hoci sa jedná o pomerne zriedkavé ochorenie, neznamená to, že je ľahšie liečiteľná ako tie ostatné. Bohužiaľ, prevencia na túto chorobu neexistuje.

Takto sa doktorom podarilo pomôcť chlapcovi urobiť z neho celkom „nové“ dieťa. Avšak ochorenie ešte nie je pod kontrolou, preto bude potrebovať časté lekárske vyšetrenia, aby sa tak predišlo recidíve.

Neexistuje nič nespravodlivejšie, než vrodené genetické ochorenie. Osud tak odsudzuje ešte nenarodené deti na bolestivé utrpenie.

zdroj:videoboom.cc

 

Chod hore