Spoznajte svoj tlak aj bez tlakomeru. Rýchlo a spoľahlivo! Babský trik o ktorom vedeli už naše mamičky

Možno si myslíte, že merať tlak bez tlakomeru je nemožné, no opak je pravdou! Môžete to urobiť sami, bez pomoci akýchkoľvek prístrojov. Potrebujete na to len pár základných vedomostí o procesoch, ktoré prebiehajú v ľudskom tele.

Snažte sa neveriť nezvyčajným spôsobom merania tlaku, ktoré sa objavujú na populárnych stránkach a šíria sa neuveriteľnou rýchlosťou s cieľom zvýšiť počet naivných čitateľov. Príkladom sú nápady na meranie tlaku pomocou pravítka a kyvadla.

измерить давление без аппарата

Táto metóda je spochybňovaná a nepresná, vo vedeckých kruhoch kritizovaná a lekári jej neveria. Môžete sa stať rukojemníkom hlúpostí a dezinformácií.

Hlavné pravidlo medicíny, je neškodiť svojmu telu. Naše srdce je jedinečným živým nástrojom, ktorý vždy signalizuje možný zdravotný problém. Srdcová frekvencia je dôležitým ukazovateľom funkcie srdca. Počítanie impulzov je teda najstarším, najspoľahlivejším a najadekvátnejším spôsobom, ako zistiť hodnotu krvného tlaku.

  1. Nahmatajte si vretenovú tepnu pri spodnej časti palca na zápästí. Stlačte ju palcom.

измерить давление артериальное

  1. Nahmatajte si pulz a do 30 sekúnd si napočítajte množstvo úderov.

измерить давление без тонометра

  1. Vynásobte číslo dvomi a dostanete počet úderov za minútu.

Ak sa hodnota pohybuje medzi 60-80, tlak je úplne v poriadku. Ak srdce vydá menej ako 60 úderov za minútu, jedná sa o znížený tlak, v prípade že viac ako 90 úderov za minútu, ide o zvýšený tlak.

Srdcová frekvencia sa môže meniť aj vekom. Je to spôsobené zmenami v tele: prirodzené opotrebenie, oslabenie elasticity a pružnosti ciev. Táto orientačná tabuľka vám pomôže zistiť, či je váš pulz primeranej frekvencie alebo sa ocitol na hraničných hodnotách. TABUĽKA

Začnite počúvať svoj srdcový tep a urobte s pohodlie. Doprajte telu niekoľkominútový odpočinok, ak ste predtým museli vykonávať zložitú fyzickú aktivitu. Premýšľajte nad niečím pokojným a príjemným. Vďaka tomu získate tie najpresnejšie výsledky.

измерить давление линейкой

Sústreďte sa na svoje zdravie, uprednostnite zdravý životný štýl!

zdroj:takprosto.cc

Chod hore